Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

Εγκαινιάστηκε η Πολύμορφη Έκθεση Βαρλάμη στην Ιερισσό

Τα εγκαίνια της πολύμορφης έκθεσης «Άγιον Όρος» του Ευθύμιου Βαρλάμη, πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο από την υφυπουργό Μακεδονίας–Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

 

Στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιερισσού, όπου φιλοξενείτε η έκθεση, τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγ. Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεόκλητος και παραβρέθηκαν η βουλευτής Χαλκιδικής, Κατερίνα Ιγγλέζη, ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Γιώργος Ζουμπάς, ο αντιπεριφερειάρχης, Γιάννης Γιώργος, ο αντιδήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος στο Δήμο Αριστοτέλη, Αργύρης Τσακνής και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής. 

 

Η φημισμένη Συλλογή, που στην παγκόσμια περιοδεία της είχε μέχρι σήμερα περισσότερους από 250.000 επισκέπτες, θα δίνει τη δυνατότητα πλέον σε όλους τους ανθρώπους και κυρίως στις γυναίκες και τα μικρά παιδιά που δεν μπορούν να επισκεφθούν το Άγιον Όρος, να ζήσουν τη μυσταγωγία της Αθωνικής Πολιτείας.

 

Το έργο του αείμνηστου Έλληνα δημιουργού περιέχει πίνακες ζωγραφικής μεγάλων διαστάσεων, γλυπτά και εγκαταστάσεις. Όλα αυτά μαζί σε συνδυασμό με τη μουσική, το φως και την αρχιτεκτονική θα προσφέρουν στους επισκέπτες ένα μοναδικό βίωμα.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου και της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας της Αυστρίας κυρίου Alexander Van der Bellen

Μετά τα εγκαίνια έγινε η επίσημη πρώτη προβολή της (3D) τρισδιάστατης ταινίας των Δ.Καλαϊτζή- Π. Παπαγιάννη, με τίτλο "Φως μοναχοίς άγγελοι" η παραγωγή της οποίας έγινε με την ιδιόκτητη κάμερα στερεοσκοπικής λήψης της ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α. ΔΑΕ.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα