Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Π Πολιτισμός

Παρουσιάστηκε το φωτογραφικό λεύκωμα «Άθως Θύραυλοι Στώμεν»

Το φωτογραφικό λεύκωμα «Άθως Θύραυλοι Στώμεν» παρουσιάστηκε στον όμορφο αναπαλαιωμένο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ουρανούπολης.

 Σε μια γεμάτη αίθουσα από ένα ενδιαφέρον κοινό που συμμετείχε με παρεμβάσεις, παρουσία του δημάρχου Αριστοτέλη Γιώργου Ζουμπά  και δημοτικών συμβούλων, μίλησαν για το έργο ο αρχιτέκτονας και επί πολλά χρόνια αναστηλωτή στο Άγιον  Όρος, Φαίδων Χατζηαντωνίου, ο  αρχαιολόγος Νίκος Μερτζιμέκης, ο αρχιτέκτονας και διακεκριμένος ζωγράφος Κωνσταντίνος Παλιάν (πρόεδρος του Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε.-Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος) και ο δημιουργός και φωτογράφος, Δημήτρης Λουζικιώτης.

Το φωτογραφικό λεύκωμα «Άθως Θύραυλοι Στώμεν» είναι μια τρίγλωσση έκδοση (ελληνικά, αγγλικά, ρωσικά) 168 σελίδων σε μεγάλο σχήμα (24Χ28cm), όπου εκτός από το φωτογραφικό υλικό παρατίθενται και πρωτότυπα ποιητικά σχόλια.

Τα μέλη του  Πολιτιστικού Συλλόγου οργάνωσαν την εκδήλωση με ευαισθησία και αγάπη και περιποιήθηκαν τους ομιλητές και τους καλεσμένους. H εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ανάγνωση ποιημάτων από το λεύκωμα, από τον Κωνσταντίνο Παλιάν και την Μάγδα Μαδεμλή. 

halkidikinews.gr
φωτογραφίες Μαρία Ρήγα


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα