Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

Μαθητές Δημοτικών Σχολείων ξεναγήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου

Περισσότερα από 180 παιδιά της Α΄ και Β΄ τάξης των τριών Δημοτικών Σχολείων του Πολυγύρου  επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου συμμετέχοντας στη δράση που ετοίμασαν για αυτά ο Δήμος Πολυγύρου, το Μορφωτικό - Πολιτιστικό - Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής & Αγίου Όρους.

Οι μικροί μαθητές άκουσαν «Ευτράπελα – λαϊκά παραμύθια» από την Ανθή Θάνου με συνοδεία ζωντανής μουσικής και τραγουδιού από τον Αλέξανδρο Μακρή.

 

Παράλληλα ξεναγήθηκαν από την Τμηματάρχη Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής & Αγίου Όρους, Γεωργία Στρατούλη,  στην έκθεση «Μάσκες». Πρόκειται για ένα αντιπροσωπευτικό τμήμα της συλλογή του Εθνογραφικού Κέντρου Γιώργη Μελίκη – Κέντρο Έρευνας Μάσκας, που φιλοξενείται μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου 2017 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου.

 

Στον ίδιο χώρο είχαν ακόμα την ευκαιρία να γνωρίσουν δημιουργίες των μελών του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Πολυγύρου με θέμα τη σύγκρουση του Απολλώνιου με το Διονυσιακό στοιχείο με ξεναγούς τα μέλη του συλλόγου, Αθανάσιο Κυπαρίσση και Έφη Λιάρα.

Εκ μέρους του Ν.Π. «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» η Πρόεδρός του, Ιφιγένεια Κυριάκου, καλωσόρισε τα παιδιά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου και ευχαρίστησε την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής & Αγίου Όρους που άνοιξε το μουσείο στο κοινό και τα σχολεία αναδεικνύοντάς το όχι μόνον ως χώρο γνώσης και μάθησης, αλλά επίσης ως χώρο έμπνευσης, έκφρασης, δημιουργικότητας και ψυχαγωγίας.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα