Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σε άλθια κατλάσταση η αγροτική οδοποιία στις ΔΕ Πολυγύρου και Ορμύλιας

Άρθρο του Δημήτρη Ευαγγελινού, Μαιευτήρα Χειρουργού Γυναικολόγου MD-PhD Διδάκτωρ Πανεπιστήμιου (Δ.Π.Θ), πρώην αντιπροέδρου του  Δημοτικού Συμβουλίου του δημου Πολυγύρου

 

 

Σήμερα αναδεικνύω ενα θέμα που απασχολεί το σύνολο των αγροτών της δημοτικής ενότητας Πολυγύρου και της δημοτικής ενότητας Ορμύλιας εδώ και πολλούς μήνες.

Αφορά την κατάσταση της αγροτικής οδοποιίας, η οποία εδώ και μήνες βρίσκεται σε άθλια και πολλές φορές σε επικίνδυνη κατάσταση μέχρι και σήμερα. 

 

Δυσχέρειες προκαλεί στους κατοίκους σε αρκετές τοπικές κοινότητες της δημοτικής ενότητας Πολυγύρου και Ορμύλιας. 

Η κακή κατάσταση που βρίσκεται η αγροτική οδοποιία, έχει ως αποτέλεσμα σε αρκετές περιπτώσεις να είναι σχεδόν αδύνατη η μετακίνηση των αγροτών στις περιουσίες τους.

Όσοι δε υπέφεραν απο πέτρα στα νεφρά έχουν μπει σε αυτόματη αποθεραπεία !!

Το κακό είναι πως έχουν αποκτήσει πολλαπλές δισκοκήλες!!

Το πρόβλημα της αγροτικής οδοποιίας εντάθηκε ειδικά τους τελευταίους μήνες λόγω των έντονων βροχοπτώσεων , τέθηκε δε από την πλειοψηφία των προέδρων των Τ.Κ. του δήμου, και του αντιδημάρχου Ορμύλιας του κ. Γιωργου Ματέα ως μείζον θέμα στον Δήμαρχο κ. Αστέριος Ζωγράφος

 

Η κατάσταση ωστόσο γίνεται ακόμα πιο δύσκολη αυτή την περίοδο με την καλλιέργεια της ελιάς , με συνέπεια να υπάρχουν διαμαρτυρίες από κατοίκους αλλά και ετεροδημότες .

Οι περισσότεροι μετακινούνται ολο το 24ωρο σε δρόμους άκρως επικίνδυνους που σε σε ορισμένες περιπτώσεις η πρόσβαση ειναι δυνατή μόνο με τρακτέρ για αποστάσεις χιλιομέτρων. 

Η οικονομία της περιοχής είναι αποκλειστικά αγροτική, υπάρχουν δε κομμένοι δρόμοι και δεν μπορεί κανείς ούτε να περάσει.

Τα έργα αυτά και οι παρεμβάσεις έπρεπε να γίνουν πολύ νωρίτερα , δυστυχώς τίποτα δεν έγινε τόσο από μηχανήματα του δήμου όσο και από την υπάρχουσα εργολαβία στις Δημοτικές ενότητες.

Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε μπει στην περίοδο όπου ολοι οι αγρότες είναι έξω όλο το 24ωρο και οι περισσότεροι αγροτικοί δρόμοι, ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες βροχές να έχουν γίνει εξαιρετικά δύσβατοι με αποτέλεσμα οι δημότες να κινδυνεύουν να φτάσουν στις περιουσίες τους. 

Ας γίνει όμως έστω και τώρα ό,τι είναι δυνατόν σε επικίνδυνα σημεία που γνωρίζουν οι πρόεδροι των κοινοτήτων μας.

Οι αγροτικοί μας δρόμοι επιβάλλεται να είναι σε άριστη κατάσταση, ιδίως την καλοκαιρινή περίοδο, γιατί λειτουργούν και ως ζώνες πυρασφάλειας και προστασίας της φύσης.

Θα πρέπει, επίσης, να έχουμε έναν αναλυτικό απολογισμό, από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Ζαγγίλας Δημήτριος για τις εργασίες που έγιναν, σε κάθε χωριό .

Μια κατάσταση που δεν υφίσταται στην δημοτική ενότητα Ανθεμούντα και Ζερβοχωρίων!!

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα