Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022

Ε Ελλάδα

Γρ. Τάσιος: Καλούμαστε να λύσουμε την πιο δύσκολη εξίσωση του καλοκαιριού

Το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο HAPCO & DES πραγματοποιείται σήμερα 12 και αύριο 13 Απριλίου 2022 στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL. Τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Ανάπτυξης, του Δήμου Αθηναίων του ΣΕΤΕ, του ΗΑΤΤΑ/FedHATTA και του ΞΕΕ.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου περιλαμβάνει στρογγυλές τράπεζες, διαλέξεις, παρουσιάσεις, αλλά και διαδραστικές συζητήσεις σε καίρια θέματα που αφορούν στον κλάδο του Επαγγελματικού και Συνεδριακού Τουρισμού και όχι μόνο.

Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΠΟΞ - Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος ανέφερε μεταξύ άλλων:


"Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι και καλούμαστε να λύσουμε την πιο δύσκολη εξίσωση του καλοκαιριού, ιδιαίτερα για το μαζικό μοντέλο τουρισμού" τόνισε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος, στον χαιρετισμό του στο 11ο Συνέδριο HAPCO & DES "Reconnect to Accelerate" που πραγματοποιείται στο Divani Caravel στην Αθήνα (12 - 13 Απριλίου 2022). Αναφέρθηκε στο οικονομικό αποτύπωμα της ενεργειακής κρίσης, της ακρίβειας και του υψηλού πληθωρισμού στα ταμεία των εποχικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων που θα κληθούν να ανταπεξέλθουν στο αυξημένο λειτουργικό κόστος με "κλειδωμένες" τιμές του 2019 στα τουριστικά πακέτα της σεζόν.

Ο επικεφαλής της ΠΟΞ πρόσθεσε ότι ήδη, το βαρύ αυτό αποτύπωμα το νιώθουν τα δωδεκάμηνης λειτουργίας ξενοδοχεία από τις αρχές του έτους. "Χτίζουμε αντοχές και ελπίζουμε ο συνεδριακός τουρισμός να ανακάμψει σύντομα, γιατί αποτελεί ένα βασικό κομμάτι της τουριστικής δραστηριότητας για τις συνεχούς λειτουργίας επιχειρήσεις που έχουν πληγεί περισσότερο από την υγειονομική κρίση και συνεχίζουν να δίνουν τον αγώνα τους μέσα στις αντίξοες συνθήκες που επιβάλλουν οι διεθνείς εξελίξεις. Είναι σημαντική δραστηριότητα για τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες των πόλεων που χρειάζονται τόνωση και θέσεις εργασίας. Η στήριξη της κυβέρνησης τα δύο τελευταία χρόνια της υγειονομικής κρίσης ήταν και αυτή ιδιαίτερα σημαντική, όμως η εξίσωση τώρα είναι ακόμα πιο δύσκολη και θα χρειαστεί οπωσδήποτε η βοήθεια της ΕΕ".

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα