Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Με μεγάλη συμμετοχή στις κάλπες του ΚΙΝΑΛ

Ιδιαίτερη ικανοποίηση επικρατεί στους κόλπους του Κινήματος Αλλαγής, αφού η συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές για το νέο όνομα της παράταξης, την ανάδειξη 4.602 αντιπροσώπων στο συνέδριο του κόμματος, που θα διεξαχθεί στις 20-22 Μαΐου, και την εκλογή νέων τοπικών και νομαρχιακών οργανώσεων, έχει ξεπεράσει το αναμενόμενο.

Μέχρι τις 5 το απόγευμα, οι εκτιμήσεις της Χαριλάου Τρικούπη δείχνουν ότι η συμμετοχή έχει ξεπεράσει τις 100.000, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις τα εκλογικά κέντρα χρειάστηκαν περισσότερα ψηφοδέλτια επειδή εξαντλήθηκαν.

Στη Χαλκιδική η διαδικασία εξελήχθηκε ομαλά και η συμμετοχή ήταν ιδιαίτερα μεγάλη. Συνολικά για τη Νομαρχιακή Επιτροπή Χαλκιδικής έθεσαν υποψηφιότητα 25 μέλη.

 

Στη 1 το μεσημέρι ψήφισε στην Νέα Σμύρνη ο Νίκος Ανδρουλάκης. Σε δήλωση του εξερχόμενος κάλεσε «κάθε δημοκράτη, προοδευτικό πολίτη, που πίστεψε και πιστεύει στην δημοκρατική παράταξη να συμμετάσχει σε αυτή τη γιορτή της αναγέννησης». Στην δήλωση του υπογράμμισε επίσης ότι «σήμερα με τη συμμετοχή σας δίνεται εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης στην νέα μας προσπάθεια. Σε μια προσπάθεια για μια δυνατή δημοκρατική παράταξη, σε μια προσπάθεια για ένα κόμμα, θεσμικό προοδευτικό, δημοκρατικό που θα αγωνίζεται καθημερινά απέναντι στην αδικία, απέναντι στην αναξιοκρατία που πληγώνει κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα». Αμέσως μετά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ πήγε στα γραφεία του κόμματος στην Χαριλάου Τρικούπη.

Αργά χθες το βράδυ, ο επικεφαλής της Επιτροπής Αυτοοργάνωσης, Απόστολος Πάνας έστειλε, σύμφωνα με πληροφορίες, κατευθυντήρια οδηγία για την εκλογική διαδικασία προς τις Νομαρχιακές Οργανωτικές Επιτροπές Συνεδρίου στα 600 εκλογικά κέντρα, όπου επισημαίνει τα εξής:

«Η εκλογική διαδικασία της 8ης Μαΐου 2022 για την εκλογή οργάνων και αντιπροσώπων για το 3ο Συνέδριο, καθώς και για την επιλογή του ονόματος της παράταξης, θα διεξαχθεί από τις 07.00 έως τις 19.00 στα εκλογικά κέντρα ανά τη χώρα όπως αυτά έχουν αναρτηθεί στο site του Κινήματος Αλλαγής.

Σε κάθε εκλογικό τμήμα η διαδικασία θα γίνεται με μία κάλπη και με δύο ψηφοδέλτια (ένα για τις Νομαρχιακές Επιτροπές και την επιλογή ονόματος της παράταξης και ένα για τις Συντονιστικές Γραμματείες των Δημοτικών Οργανώσεων και τους Αντιπροσώπους για το 3ο Συνέδριο).

Όποιος/α προσέρχεται να ψηφίσει, αφού θα ελέγχεται εάν είναι μέλος του Κινήματος (εάν δεν είναι θα συμπληρώνει υποχρεωτικά όλα τα πεδία της αίτησης εγγραφής μέλους), και αφότου συμπληρωθούν όλα τα στοιχεία του/της στην κατάσταση ψηφισάντων και καταβάλει την οικονομική συμμετοχή για τη διαδικασία (1 ευρώ), θα παραλαμβάνει από τον Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής τα δύο ψηφοδέλτια....

Μετά το πέρας της καταμέτρησης οι Πρόεδροι των Εφορευτικών θα αποστέλλουν με φωτογραφία τα πρακτικά των αποτελεσμάτων στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Όλα τα έντυπα της εκλογικής διαδικασίας (κατάσταση ψηφισάντων, πρακτικά, αιτήσεις εγγραφής μελών, πρακτικό ταμείου) θα αποσταλούν τη Δευτέρα 9/5/2022 ταχυδρομικά (Χαριλάου Τρικούπη 50). Η καταβολή του συνολικού ποσού της οικονομικής ενίσχυσης κάθε εκλογικού τμήματος θα γίνει σε λογαριασμό που θα ανακοινωθεί από το Κίνημα».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα