Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Ο Γρ. Τάσιος σε συνέδριο για τον Οινοτουρισμό

Στην ενδιαφέρουσα Ημερίδα -Workshop με τίτλο «Οινοτουρισμός η επόμενη μέρα" που πραγματοποιήθηκε στον συνεδριακό χώρο της ACHAIA CLAUSS στην Πάτρα και την οποία οργάνωσε η Αχαία Αναπτυξιακή Α.Ε. - Achaia Development Agency SA, συμμετείχε ο πρόεδρος της ΠΟΞ και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος.


Στο πάνελ που συμμετείχε τόνισε ότι:
-  η διάθεση των ανθρώπων της φιλοξενίας να βρεθούν κοντά στους παραγωγούς υπάρχει και ήδη συμβαίνει αλλά έχουμε δρόμο ακόμα.
- Το κρασί όπως και τα υπόλοιπα αγρό-διατροφικά προϊόντα είναι ένας ανεκμετάλλευτος πλούτος για τη χώρα μας και ο τουρισμός μπορεί και πρέπει να τον αξιοποιήσει.
- Ο οινοτουρισμός αποτελεί μία εναλλακτική μορφή τουρισμού που συνδέει από τη γαστρονομία και τα προϊόντα μέχρι την τοπική ιστορία και τη φύση, αξιοποιώντας τους τοπικούς πόρους και ενισχύοντας την τοπική οικονομία.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης μου ο κ. Τάσιος είχε την  ευκαιρία να συνομιλήσει με την υφυπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη και τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό και τη Δημόσια Διπλωματία, Ανδρέα Κατσανιώτη για θέματα Χαλκιδιωτών της διασποράας.


Ο κ. Τάσιος ανέφερε:

"Η Χαλκιδική έχει όλα τα εφόδια για να αναπτύξει τον οινικό τουρισμό. Η αρχή έχει γίνει με τους Δρόμους του Κρασιού της Χαλκιδικής αλλά χρειάζεται να αναπτυχθεί περισσότερο. Τα εργαλεία υπάρχουν, όπως το σήμα επισκέψιμου οινοποιείου του Υπουργείου Τουρισμού και τα χρηματοδοτικά εργαλεία των προγραμμάτων Leader και του Ταμείου Ανάκαμψης που κατευθύνονται σε δράσεις που ενισχύουν τον αγροτουρισμό. Νομίζω ότι ωρίμασαν οι συνθήκες και ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε και να αξιοποιήσουμε όλα τα εργαλεία που υπάρχουν. Στόχος μου είναι να αναλάβω πρωτοβουλίες και να αναπτύξω στρατηγικές συνέργειες μεταξύ του οινικού κλάδου και του κλάδου του τουρισμού για την οργάνωση και προβολή του οινοτουρισμού στη Χαλκιδική".


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα