Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Η Θεσσαλονίκη τίμησε τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου -ΦΩΤΟ-

Οι Πόντιοι δεν ξεχνούν, ο ελληνισμός δεν ξεχνά, η Θεσσαλονίκη επίσης… 19η Μαΐου, ημέρα ξεχωριστή η σημερινή, Ημέρα Μνήμης και Τιμής για τα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Καθιερώθηκε το 1994 με απόφαση της Βουλής των Ελλήνων και από τότε τιμάται κάθε χρόνο την ίδια μέρα.

Σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα, με έκδηλη τη συγκίνηση αλλά και την περηφάνεια, οι Πόντιοι απανταχού στον κόσμο τίμησαν τους νεκρούς τους, τίμησαν τους προγόνους τους και έστειλαν το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για τη διεθνή και καθολική αναγνώριση της Γενοκτονίας, καθώς επίσης και από τους Τούρκους.

 

Στη Θεσσαλονίκη, η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, διοργάνωσε εκδήλωση στην Πλατεία Αγίας Σοφίας και εν συνεχεία ξεκίνησε πορεία από το ίδιο σημείο, η οποία και κατέληξε στο Τουρκικό Προξενείο και επέδωσε σχετικό ψήφισμα. Εκεί ήταν ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας. Στην πρώτη σειρά και ο αθλητής Γιάννης Αρζουμανίδης.

 

 

Παράλληλα, στην Πλατεία Αριστοτέλους, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων ξεκίνησε πορεία μέσω της Λεωφόρου Νίκης, η οποία κατέληξε στον Λευκό Πύργο όπου και πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις με ποντιακούς χορούς. Τα μέλη της Ομοσπονδίας ακολούθως μετέβησαν και αυτοί στο Τουρκικό Προξενείο.

 

Η ενότητα του ποντιακού λαού είναι ένα μεγάλο ζητούμενο και όπως ακούστηκε στην εκδήλωση της ΠΟΠΣ: «Οσο υπάρχουν αρνητές της ενότητας τόσο θα υπάρχουν και αρνητές της Γενοκτονίας».

Πηγή: life-events.gr/


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα