Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024

Ε Ελλάδα

Οι 17 εταιρείες που ξεκίνησαν εκπτώσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ

Συνολικά 17 εταιρείες συμμετέχουν έως τώρα στην Πρωτοβουλία "Μόνιμη Μείωση Τιμής", σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης έως και τις 23 Οκτωβρίου.

Οι συνολικοί κωδικοί που έχουν ενταχθεί στο συγκεκριμένο μέτρο του υπουργείου με στόχο την αντιμετώπιση της ακρίβειας ανέρχονται σε 213. Σημαντικός αριθμός επιχειρήσεων επιφυλάσσονται ωστόσο να προχωρήσουν σε ανάλογες κινήσεις, θεωρώντας ότι πλήττονται τα οικονομικά τους μεγέθη και ως εκ τούτου αρκετοί είναι εκείνοι που προς το παρόν δεν φαίνεται να "στηρίζουν" το προαιρετικό αυτό κυβερνητικό μέτρο.

Η υπουργική απόφαση για "κλειδωμένες" τιμές κατά τουλάχιστον 5% και για χρονικό διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών έχει ήδη δημοσιευτεί και οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ θα πρέπει να ενημερώνουν ηλεκτρονικά τις υπηρεσίες του αρμόδιου υπουργείου σε ποια προϊόντα, ποιων εταιρειών έχουν δεχθεί ανατιμήσεις από τους προμηθευτές.

"Στόχος να καταφέρουμε, τουλάχιστον, 500 κωδικοί προϊόντων να έχουν μείωση στο ράφι" τόνισε πρόσφατα ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας αναφερόμενος στην ειδική σήμανση σε προϊόντα που θα έχουν σταθερή μείωση τουλάχιστον 5% επί ένα εξάμηνο. Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι "από την επόμενη εβδομάδα, οι καταναλωτές θα αρχίσουν να βλέπουν τις ειδικές σημάνσεις στα σούπερ μάρκετ για τα προϊόντα στα οποία μειώνεται η τιμή τους".

Οι εταιρείες αυτές είναι οι εξής:
ΟΛΥΜΠΟΣ: 19 κωδικοί
ΓΙΩΤΗΣ: 23 κωδικοί
ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: 12 κωδικοί
ΤΡΙΚΚΗ: 6 κωδικοί
Numil Hellas: 17 κωδικοί
ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ: 12 κωδικοί
ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ: 2 κωδικοί
ΒΙΟΛΑΝΤΑ: 8 κωδικοί
ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ: 2 κωδικοί
MULTI FOAM: 4 κωδικοί
EURICOM: 2 κωδικοί
ΠΡΟΚΤΕΡ & ΓΚΑΜΠΛ: 71 κωδικοί
MELINDA: 2 κωδικοί
ARLA: 7 κωδικοί
ΜΑΝΔΡΕΚΑΣ: 2 κωδικοί
FLOS: 4 κωδικοί
ΔΕΛΤΑ: 20 κωδικοί

πηγή:capital.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα