Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Ο Ιβάν Σαββίδης μιλάει ποντιακά και τον χειροκροτεί το ενθουσιασμένο πλήθος -VIDEO-

Τα εγκαίνια της λειτουργίας της Έδρας Ποντιακών Σπουδών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης επέλεξε ο Ιβάν Σαββίδης για να απαντήσει σε όλους εκείνους που τον έχουν αποκαλέσει κατά καιρούς Ρώσο. Βασικό επιχείρημα όλων όσοι συμμετείχαν σε αυτήν την αήθη και ρατσιστική επίθεση προς τον ομογενή επιχειρηματία ήταν το ότι ο Ιβάν Σαββίδης δεν γνωρίζει την ελληνική γλώσσα.

 

Από το βήμα της εκδήλωσης των εγκαινίων της Έδρας Ποντιακών Σπουδών ο κ. Σαββίδης μίλησε για αρκετή ώρα στα ποντιακά κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα του ενθουσιασμένου πλήθους. Σε όλους εκείνους που προσπάθησαν να τον πλήξουν με ψέμματα ο κ. Σαββίδης έδωσε πληρωμένη απάντηση.

 

«Θέε μου δώσε μας δύναμη. Δώσε μας ευλογία. Θεέ μου κατέβα λίγο κάτω να δεις και να ακούσεις τί είμαστε εμείς και τι πόνο έχουμε στην ψυχή μας και στην καρδιά μας. Γιατί Θεέ μου μέσα στην Ελλάδα θεωρούμαστε ξένοι και φιλοξενούμενοι;» αναρωτήθηκε ο κ. Σαββίδης.

 

Συγκινημένο το ακροατήριο άκουγε τον Ιβάν Σαββίδη να μεταφέρει αυτολεξεί τα λόγια της μητέρας του όταν ο ίδιος ήταν μακριά από εκείνη.

 

«Αναπολώ τα λόγια της μητέρας μου: «Έχεις χαιρετίσματα από εμένα τη μάνα σου σε σένα το μικρό πουλί μου. Πως τα περνάς στα ξένα; Έχεις κάποιο μέρος για να κοιμάσαι; Γιαβρί μου για σένα η καρδιά μου κλαίει. Πουλί μου η καρδιά σου να μην κρυώνει».

 

Ο χαιρετισμός του Ιβάν Σαββίδη ξεσήκωσε τους εκατοντάδες παριστάμενους ενώ οι επίσημοι προσκεκλημένοι παρακολουθούσαν αποσβολωμένοι τον ομογενή επιχειρηματία να μιλά σε άπταιστα ποντιακά.

 

 

Μετά τη σημερινή ημέρα οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι του συστήματος θα πρέπει να βρούνε νέα επιχειρήματα για να πλήξουν τον Ιβάν Σαββίδη. Η σημερινή του ομιλία αποτελεί μέγιστη απόδειξη της ποντιακής του καταγωγής. Θα πρέπει να γνωρίζουν πως κάθε τους χτύπημα προς τον Ιβάν Σαββίδη συσπειρώνει ολοένα και περισσότερο γύρω από το πρόσωπο του Ιβάν τον ποντιακό ελληνισμό.

Πηγή: thestival.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα