Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Η ΛΕΦΕΔ Χαλκιδικής στον 10 "Μακεδονομάχο" - ΦΩΤΟ-

Η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Χαλκιδικής συμμετείχε στην πανελλήνια στρατιωτική άσκηση Εφέδρων "ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ", η οποία πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Κιλκίς με αποστολή 14 μελών, με μια πλήρη ομάδα.

Η μεγάλη γιορτή της ελληνικής εφεδρείας, ο Μακεδονομάχος 2017 είναι η ετήσια στρατιωτική ολυμπιάδα των Ελλήνων Εφέδρων – Εθνοφυλάκων και διεξάγεται κάθε χρόνο, υπό την ευθύνη της Μητροπολιτικής Λ.ΕΦ.Ε.Δ. Σε αυτήν ομάδες των 8  ανδρών η κάθε μια, συναγωνίστηκαν αλλά και εκπαιδεύτηκαν παράλληλα σε διάφορα αντικείμενα, που πλέον αντιμετωπίζουν σύγχρονοι στρατοί στις πρόσφατες πολεμικές επιχειρήσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν αντικείμενα απο την διαχείριση αιχμαλώτων, ναρκοπόλεμο, περιπολίες, μάχη αστικού περιβάλλοντος, μεταφορά τραυματία και άλλα.

 

Φέτος, ο Μακεδονομάχος έγινε 10 ετών. Η πολιτεία, αναγνωρίζοντας τον αγώνα των εφέδρων, οι οποίοι με ιδίους πόρους εκπαιδεύονται για τον ενδεχόμενο, εάν και εφόσον χρειαστεί, να αντεπεξέλθουν σε μια δύσκολη κατάσταση της Πατρίδας, αυτή την χρονιά επέτρεψε να γίνει η διοργάνωση στους χώρους ευθύνης της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας στο Κιλκίς.

 

Στην φετινή διοργάνωση τα περίπολα, τα οποία φέτος έφτασαν τα 31, δηλαδή 240 άτομα διαγωνιζόμενοι (και 108 άτομα οργανωτική), εκτέλεσαν ακτινωτά τις αποστολές που τους ανατέθηκαν από την βάση. Ακτινωτά σημαίνει ότι τα περίπολα λάμβαναν μετά από ενημέρωση μια αποστολή στην συνέχεια την εκτελούσαν και μετά επέστρεφαν πίσω στο κέντρο για να αναλάβουν εκ νέου μια νέα αποστολή.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα