Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Καιρός για βουτιές! - Ανεβαίνει η θερμοκρασία το επόμενο τριήμερο

Το καλοκαίρι αρνείται πεισματικά να μας εγκαταλείψει και το επόμενο τριήμερο η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Η Χαλκιδιική συνεχίζει τις μέρες καλοκαιριού, γεγονός που ευνοεί την τουριστική κίνηση και τα ξενοδοχεία που επέλεξαν να μείνουν ολόκληρο το Σεπτέμβριο ανοιχτά. 

 

Όπως εξηγεί ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος. Έτσι, θα βρεθούμε για άλλη μια φορά "αντιμέτωποι" με την έλευση θερμότερων αερίων μαζών, οι οποίες θα καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής Μεσογείου καθώς και ένα αρκετά μεγάλο τμήμα των Βαλκανίων.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, ο υδράργυρος, στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της πεδινής ηπειρωτικής Ελλάδας θα αγγίξει τους 35-36°C, θερμοκρασίες που ασφαλώς είναι κατά 5-6°C υψηλότερες σε σχέση με τη μέση τιμή για την εποχή.

Κυριακή και Δευτέρα φαίνεται ότι θα διαρκέσει η διαφαινόμενη θερμή εισβολή. Ίσως, προς την Τρίτη, παραμείνει ακόμη η ζέστη στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, αυτό όμως είναι κάτι που θα το δούμε τις επόμενες ημέρες, όταν δηλαδή θα έχει "κλειδώσει" η διάρκεια που οι θερμές αέριες μάζες θα παραμείνουν στη χώρα μας.

Ορισμένες ενδεικτικές τιμές για τις μέγιστες θερμοκρασίες σε διάφορα διαμερίσματα της χώρας κατά τη διάρκεια του διημέρου Κυριακής - Δευτέρας.

Θράκη : 36-37°C

Κεντρική Μακεδονία : 36-37°C

Θεσσαλία : 37-38°C

Κεντροανατολική Στερεά : 36-37°C

Ανατολική Πελοπόννησος : 36-37°C

Νότια Κρήτη : 36-37°C

Η ενίσχυση των βοριάδων από την Τρίτη και έπειτα, θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στο να εκτοπίσουν τις θερμές αέριες μάζες προς τις περιοχές της βόρειας Αφρικής

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα