Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

Ε Ελλάδα

Τελικά... η Eldorado θα μείνει - Πήρε πίσω το τελεσίγραφο για λουκέτο

Η Eldorado Gold, μητρική της Ελληνικός Χρυσός, σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι αναστέλλει την απόφαση να διακόψει τις επενδύσεις στις Σκουριές, τονίζοντας ότι εισέρχεται σε εποικοδομητικό διάλογο με την ελληνική κυβέρνηση.

 

Ο Τζορτζ Μπερνς, επικεφαλής της καναδικής εταιρείας, σχολίασε: 

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τον εποικοδομητικό διάλογο που είναι σε εξέλιξη με το υπ. Ενέργειας. 

Επιπλέον την προηγούμενη εβδομάδα το υπουργείο εξέδωσε μια σειρά από καιρό εκκρεμούντων αδειών ρουτίνας για το project της Ολυμπιάδας. 

Ως αποτέλεσμα αυτών των εξελίξεων αποφασίσαμε προσωρινά να αναβάλλουμε την απόφαση να θέσουμε τις εγκαταστάσεις στην Χαλκιδική σε καθεστώς συντήρησης.

 

Ο ίδιος κατέληξε: «Διατηρούμε το δικαίωμα να θέσουμε τις εγκαταστάσεις μας σε κατάσταση συντήρησης αν ο διάλογος με το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος αποδειχθεί μη επιτυχής. Ταυτόχρονα, είμαστε βέβαιοι ότι η διαδικασία διαιτησίας που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα από την ελληνική κυβέρνηση θα ολοκληρωθεί εγκαίρως και αποτελεσματικά, προς όφελος όλων των ενδιαφερομένων».

 

Διαψεύδει το Μαξίμου συνομιλία Τσίπρα-Τριντό για Eldorado

«Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ουδέποτε είχε συνομιλία με τον Καναδό ομόλογό του Τζάστιν Τριντό, όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της "Καθημερινής"», ξεκαθαρίζει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού με ανακοίνωσή του.

«Θα ήταν ορθότερο τέτοιες πληροφορίες να διασταυρώνονται με το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού πριν τη δημοσίευσή τους».

 

Συγκέντρωση και πορεία εργαζομένων

Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε η πορεία των εργαζομένων των μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής με τη συνάντηση αντιπροσωπείας τους με τη διοίκηση της εταιρείας Eldorado Gold.

Όπως δήλωσε το μέλος της διοίκησης του σωματείου εργαζομένων της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», Γ. Χατζής, «η Eldorado ανακοίνωσε από τον Καναδά ότι παίρνει πίσω την απόφασή της για αναστολή των εργασιών. Αυτήν τη φορά κερδίσαμε». 

 

«Θα ξεκινήσει ένας γόνιμος διάλογος με την ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση του George Burns. Παρόλα αυτά, οι εργαζόμενοι θα είμαστε πάντα σε επαγρύπνηση για να συνεχιστεί αυτό το έργο που είναι για καλό όλων των Ελλήνων» πρόσθεσε ο κ. Χατζής.

Περισσότεροι από 1000 εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης στη Μεσογείων και λίγο μετά τις 11.00 πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας και στα γραφεία της Eldorado στη Β. Σοφίας. 

real.gr

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα