Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020

Ε Ελλάδα

Ειδική εφαρμογή για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας

Με στόχο την προβολή των περιφερειακών ενοτήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ετοιμάζεται τους επόμενους μήνες η ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα και tablet

 

Η αντίστοιχη εφαρμογή για την Θεσσαλονίκη που τέθηκε το καλοκαίρι σε λειτουργία και την οποία μπορεί να "κατεβάσει" οποιοσδήποτε δωρεάν από το διαδίκτυο, προσφέρει μια πρόγευση εμπειρίας των μνημείων της Κεντρικής Μακεδονίας μέσα από εικόνες 360 μοιρών. 

 

Το νέο αυτό εργαλείο, που αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες, θα παρουσιαστεί στις τουριστικές εκθέσεις στις οποίες θα συμμετέχει η Περιφέρεια και εκεί, ο καθένας θα μπορεί να φορέσει μια κάσκα εικονικής πραγματικότητας (virtual reality) και να "ταξιδέψει" μέσω της εφαρμογής στα μνημεία του νομού Θεσσαλονίκης.

 

Η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στην τελευταία της συνεδρίαση ενέκρινε τη διενέργεια ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισµού για τη δηµιουργία τουριστικού εντύπου και εφαρµογής για κινητά και tablets για τις περιφερειακές ενότητες. 

 

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας, Δημήτρη Βαζούρα, ο ανάδοχος αναμένεται μέχρι τον Νοέμβριο και η εφαρμογή θα δημιουργηθεί στο ίδιο μοτίβο με εκείνη που αφορούσε την Θεσσαλονίκη.

 

"Την εφαρμογή αυτή θα μπορεί κανείς να την "κατεβάσει" δωρεάν από το google play, ή το app store, να την εγκαταστήσει στο κινητό του, ή στο tablet του και να έχει πάντα μαζί του έναν τουριστικό οδηγό με πληροφορίες για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας" τονίζει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ. Βαζούρας. Παράλληλα, διευκρινίζει ότι στην εφαρμογή, που θα δημοσιοποιηθεί και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (όπως το Facebook και το twitter), εκτός από τις πληροφορίες, που θα παρέχονται για σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, θα υπάρχουν ακόμη χρήσιμα στοιχεία για τους τρόπους μετάβασης σε κάθε περιοχή, τα εστιατόρια, τα θέατρα, τις αρχές κάθε πόλης και πολλά άλλα.

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα