Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Τραγωδία στις φονικές πυρκαγιές στην Αττική

Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψουν το μέγεθος της καταστροφής από τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 50 ανθρώπους.

Επισήμως οι νεκροί είναι 50, ενώ 156 άτομα έχουν τραυματιστεί, ανάμεσά τους και 16 παιδιά. Έντεκα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε σοβαρή κατάσταση.



Ωστόσο ο δήμαρχος Ραφήνας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ λίγο πριν τις 13:00, έκανε λόγο για τουλάχιστον 60 νεκρούς, καθώς η Πυροσβεστική εντοπίζει συνεχώς νέες σορούς στα καμμένα σπίτια και αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άλλοι δέκα νεκροί εντοπίστηκαν στο Μάτι. Σε ένα καμένο αυτοκίνητο βρέθηκαν τέσσερα άτομα, ενώ αριστερά από αυτό, μέσα σε σπίτι, άλλοι τέσσερις και κάτω στην πλαγιά του λόφου άλλοι δύο νεκροί.

Πρόκειται για μητέρα με τις δύο ανήλικες κόρες της, 5 και 6 ετών, και την γιαγιά της οικογένειας, που βγήκαν από το σπίτι τους και έτρεξαν στο δάσος για να σωθούν, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Στο ίδιο σημείο, σε αυτοκίνητο, έχει εντοπιστεί απανθρακωμένη οικογένεια -γονείς και δύο παιδιά.

Οι επίσημες δηλώσεις


Νωρίτερα, λίγο πριν τις 11:30 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ανακοίνωσε ότι οι νεκροί έφτασαν τους 50. Για 49 νεκρούς είχε κάνει λόγο πιο πριν η Πυροσβεστική.

Ωστόσο εκφράζονται φόβοι ότι οι αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί καθώς υπάρχουν αναφορές στο Κέντρο της Πυροσβεστικής, στην Αστυνομία και στο Λιμενικό για αγνοούμενους. Η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής κ. Μαλλίρη έκανε έκκληση στους συγγενείς των αγνοουμένων να επικοινωνούν στον τηλ. αριθμό 199 για να δηλώσουν τους ανθρώπους που αναζητούν δίνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες.

 Βρέθηκαν 25 νεκροί σε παραλία της Ραφήνας.


Σοκ προκαλεί η πληροφορία που επιβεβαιώθηκε ότι εντοπίστηκαν άλλες 25 σοροί σε παραλιακό σημείο της Ραφήνας, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ραφήνας - Πικερμίου, πάνω από 1.000 σπίτια έχουν καταστραφεί, ενώ το ίδιο έχει συμβεί και με 300 οχήματα.

Ο κ. Μπουρνούς εξέφρασε το φόβο ότι ο συνολικός αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί. Σε ό,τι αφορά τις υλικές καταστροφές, είναι χαρακτηριστική η δήλωσή του πως «ο οικισμός Μάτι έχει εξαφανιστεί».

 

 

O δορυφόρος Sentinel 2 του προγράμματος κατέγραψε εντυπωσιακές εικόνες από τη φωτιά στα Γεράνεια όρη.

Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές της καταστροφής που προκλήθηκε από την μεγάλη πυρκαγιά, παρότι ελήφθησαν στα αρχικά στάδια της φωτιάς, πολύ πριν επεκταθεί στην παραλία της Κινέτας.

πηγές: real.gr, thetoc.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα