Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα τελέστηκε στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και συγχοροστατούντων των παρεπιδημούντων Μητροπολιτών.

Η συγκίνηση κορυφώθηκε κατά την περιφορά του Επιταφίου, εντός και εκτός του Πατριαρχικού Ναού, με τους πιστούς να ραίνουν με ανοιξιάτικα λουλούδια το Άχραντο Σώμα του Κυρίου.

Εκκλησιάστηκαν ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Άγκυρα και η Γενική Πρόξενος στην Πόλη, καθώς και πλήθος πιστών από την Πόλη και το εξωτερικό.

 

Σε ατμόσφαιρα βαθιάς συγκίνησης και κατάνυξης τελέστηκε το πρωί της Μ.Παρασκευής, 26 Απριλίου, η Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και της Αποκαθηλώσεως στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, κατά την οποία προεξήρχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, σε συγχοροστασία με τους Μητροπολίτες Φιλαδελφείας Μελίτωνα, Μύρων Χρυσόστομο, Ικονίου Θεόληπτο, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανο, Κυδωνιών Αθηναγόρα, Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιο και τον Αρχιεπίσκοπο Τελμησσού Ιώβ.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα