Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Κ. Μητσοτάκης: Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι ανάπτυξη ή μιζέρια

«Θέλω να αξιοποιήσω το χρόνο μέχρι τις εκλογές και να πείσω τους συμπολίτες μας που επέλεξαν άλλα κόμματα» δήλωσε o πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου.

 

Ανέφερε ότι δεν τον εξέπληξε το εκλογικό αποτέλεσμα και πως η ψήφος στη ΝΔ «ήταν και θετική προς τον προγραμματικό ήπιο λόγο της ΝΔ και αρνητική προς τον ΣΥΡΙΖΑ».

 

«Δεν υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ μετεκλογικά» είπε ο κ. Μητσοτάκης, τόνισε πως λόγω του εφιάλτη της απλής αναλογικής η χώρα θα κυβερνηθεί σε κάθε περίπτωση. Πρόσθεσε πως ο κυρίαρχος λαός θα αποφασίσει για το εάν θα εκλεγεί μια ισχυρή κυβέρνηση ή όχι.

 

«Τρέφω σεβασμό στο πρόσωπο του Ευάγγελου Βενιζέλου αλλά δεν υπάρχει καμία περίπτωση αξιοποίησής του από τη ΝΔ», τόνισε με αφορμή τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ.

 

«Αστεία η πρόταση Βαρουφάκη», είπε ο αρχηγός της ΝΔ μετά τη δήλωση του πρώην υπουργού Οικονομικών ότι μπορεί να συνεργαστεί με τη ΝΔ λέγοντας χαρακτηριστικά «εμάς μας ρώτησε;».

 

«Δεν υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας με το κόμμα του κ. Βελόπουλου» είπε ο κ. Μητσοτάκης ενώ δήλωσε πως θα μελετήσει τους λόγους της ανόδου του. Ευχήθηκε επίσης να είναι εκτός Βουλής το κόμμα Βελόπουλου και η Χρυσή Αυγή.

 

"Δεν σκέφτομαι πως θα είναι την επόμενη μέρα ο Αλ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ. Το πρώτο μου μέλημα είναι να έχω όσο πιο δυνατόν ισχυρή εντολή" είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Τόνισε ότι θα συνεχίσει τις περιοδείες του στην περιφέρεια για να προβάλλει τον προγραμματικό του λόγο.

 

Προανήγγειλε ότι δεν θα συνεχίσει τις προεκλογικές συγκεντρώσεις αλλά θα κάνει συζητήσεις , με εξαίρεση μια κεντρική συγκέντρωση.

 

Αυτές οι συγκεντρώσεις είναι η χαρά των σκηνοθετών, είπε χαρακτηριστικά. "Πρέπει να πάμε να βρούμε εμείς το λαό και τη νεολαία", σημείωσε και τόνισε πως γκρεμίστηκαν ταμπού σε αυτές τις εκλογές καθώς η ΝΔ ήλθε πρώτη στους νέους και τους δημοσίους υπαλλήλους.

 

Αυτοδυναμία αλλά και διευρυμένες συγκλίσεις με άλλα κόμματα θα επιδιώξει , όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης. Ανέφερε ότι θα στοχεύει σε συγκλίσεις με τα κόμματα για κρίσιμα νομοσχέδια. Είπε πως παραμένει στόχος του η επανίδρυση του κράτους και έδωσε έμφαση στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

 

Ο πρόεδρος της ΝΔ, είπε ότι θα συμμετάσχει σε debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και με την συμμετοχή του κ. Τσίπρα, όπως συνήθως ορίζει η διακομματική.

 

Χρέος μου είναι να ενώσω τους πολίτες και δεν υπάρχει ουδεμία περίπτωση ρεβανσισμού, ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης.

 

«Ουδέποτε μίλησα για επταήμερη εργασία αλλά για επταήμερη λειτουργία» ξεκαθάρισε ο Κυρ. Μητσοτάκης ενώ υπογράμμισε πως εκτός από την απλοποίηση της γραφειοκρατίας για τις 120 δόσεις θα υπάρξει και ειδική μέριμνα για τους συνεπείς φορολογούμενους.

 

Διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει «καμία απόλυση δημοσίου υπαλλήλου», ούτε υπάρχει ενδεχόμενο να κλείσει την ΕΡΤ.

 

Η ΝΔ απέχει από τις διαδικασίες της Βουλής

 

Η ΝΔ θα απέχει από τις διαδικασίες της Βουλής αυτή την εβδομάδα, είπε ο κ. Μητσοτάκης κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να περάσει ρυθμίσεις της τελευταίας στιγμής τις επόμενες μέρες . Αύριο θα εξηγήσουμε τους λόγους και θα αποχωρήσουμε, είπε χαρακτηριστικά. «Τι άλλαξε απ' όταν ο κ. Τσίπρας είπε την περασμένη Κυριακή ότι θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα ζητήσει εκλογές;».

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ θα συνδυάζει εμπειρία και ανανέωση

 

Υποψήφιοι ευρωβουλευτές που δεν εξελέγησαν θα ενταχθούν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ τα οποία θα ανανεωθούν σημαντικά, προανήγγειλε ο Κυρ. Μητσοτάκης. Τόνισε πως το ευρωψηφοδέλτιο ήταν ανανεωμένο κατά 70% και υπογράμμισε πως η κυβέρνηση της ΝΔ θα συνδυάζει εμπειρία και ανανέωση.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα