Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2020

Ε Ελλάδα

Διαμαρτυρία πυροσβεστών πενταετούς θητείας - Γεροβασίλη: Θα ενταχθούν στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη στην πλατεία Συντάγματος συγκεντρώθηκαν από τις 10 το πρωί οι πυροσβέστες πενταετούς θητείας, μεταξύ αυτών και πυροσβέστες από τη Χαλκιδική, που ζήτησαν την μονιμοποίηση ή την ανανέωση των συμβάσεών τους. 

Το ζήτημα αφορά 4000 πυροσβέστες, οι μισοί από τους οποίους δικαιούνται βάσει νόμου την μονιμοποίησή τους και οι υπόλοιποι την ανανέωση των συμβάσεών τους, που λήγουν αύριο Πέμπτη. Το ζήτημα «έχει κολλήσει», καθώς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν προχωρούσε στην έκδοση ΦΕΚ, υποστηρίζοντας πως οι αποφάσεις είναι ελλιπείς. 

 

Ακολούθησε πορεία στο Γενικό Λογιστήριο Κράτους, όπου οι πυροσβέστες άναψαν καπνογόνα και φώναξαν συνθήματα.  Κατόπιν θα μεταβούν στο Αρχηγείο, στην οδό Μουρούζη και ακολούθως στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

Υπ. Προστασίας Πολίτη: Συνεχίζουμε τη διαδικασία ένταξης των πυροσβεστών πενταετούς θητείας στο μόνιμο προσωπικό

 

«Συνεχίζουμε τη διαδικασία ένταξης των πυροσβεστών πενταετούς θητείας στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προαναγγέλλοντας την κατάθεση νομοθετικής διάταξης στη Βουλή μέσα στην επόμενη εβδομάδα, με τη σύμφωνη γνώμη των υπουργείων Οικονομικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για τη διασφάλιση της εργασίας που θα παρέχουν οι πυροσβέστες μέχρι τη μονιμοποίηση.

Νωρίτερα, διαβεβαιώσεις για τη μονιμοποίηση των πυροσβεστών πενταετούς θητείας έδωσε και η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, η οποία δέχθηκε να δει αντιπροσωπεία τους, μετά από την εισβολή στο υπουργείο.

 

«Δεν αμφισβητείται η νομιμότητα των διαδικασιών μονιμοποίησης των πυροσβεστών πενταετούς θητείας», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση.

 

Η υπουργός δεσμεύθηκε ότι «μέχρι την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, οι πυροσβέστες πενταετούς θητείας θα παρέχουν αδιάλειπτα τις υπηρεσίες τους, με διάταξη που κατατίθεται άμεσα στη Βουλή από το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη».

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική διάταξη θα κατατεθεί στη Βουλή την Τρίτη.

Μετά τη συνάντηση οι πυροσβέστες παραμένουν έξω από το υπουργείο, επί της Βασιλίσσης Σοφίας, και δύο αντιπροσωπείες τους έχουν μεταβεί στα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να βεβαιωθούν ότι οι δεσμεύσεις της κ. Γεροβασίλη θα εφαρμοστούν. 

 

Η θητεία των 4.000 πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, που προσλήφθηκαν στις 10 Φεβρουαρίου 2012, λήγει αύριο. Η σημερινή κινητοποίηση γίνεται επειδή ζητούν τη μονιμοποίησή τους ή την ανανέωση των συμβάσεών τους.

 

naftemporiki.gr

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα