Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Ποιες οι φορολογικές υποχρεώσεις μέχρι τέλος του 2019

Με σημαντικές φορολογικές υποχρεώσεις για εκατομμύρια φορολογούμενους ολοκληρώνεται το 2019, καθώς μέχρι την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν συνολικά πάνω από δυο δισεκατομμύρια ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτό δόσεις για ρυθμισμένες οφειλές.

 

Πιο συγκεκριμένα, οι φορολογούμενοι θα πρέπει το αργότερο έως την ερχόμενη Τρίτη να πληρώσουν:

 

  • Έως τις 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει οι ιδιοκτήτες να εξοφλήσουν την τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ, ενώ η τελευταία δόση θα πρέπει να εξοφληθεί έως τις 31 Ιανουαρίου 2020.
  • Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει να εξοφληθούν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2020, τα οποία δεν έχουν κάποια αλλαγή σε σχέση με αυτά που κατέβαλαν οι φορολογούμενοι το 2019. Οι φορολογούμενοι που δεν επιθυμούν να καταβάλλουν τα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει το αργότερο έως την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου να προχωρήσουν στη υποβολή δήλωσης ακινησίας του οχήματός τους στην Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία στην οποία υπάγονται. Εφόσον παρέλθει η προθεσμία και δεν εξοφληθούν τα τέλη κυκλοφορίας ή δεν κατατεθούν οι πινακίδες του οχήματος, τότε στον ιδιοκτήτη του επιβάλλεται πρόστιμο στο 100% των τελών που του αναλογούν. 

  • Έως την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου οι αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει να πληρώσουν τις εισφορές Νοεμβρίου του ΕΦΚΑ. Την ίδια ημερομηνία θα γίνει η καταβολή της εισφοράς μέσω άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού.

  • Για τα ασφάλιστρα και δικαιώματα που γίνονται απαιτητά το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, ο φόρος καταβάλλεται έως 31 Δεκεμβρίου 2019.

  • Τα νομικά πρόσωπα και οι νομικές οντότητες υποχρεούνται να δηλώσουν ηλεκτρονικά όλα τα εισοδήματά τους στη Φορολογική Διοίκηση με δήλωση που υποβάλλεται μέχρι και την τελευταία ημέρα του 6ου μήνα από το τέλος του φορολογικού έτους. Για το φορολογικό έτος από την 1η Ιουλίου 2018 έως τις 30 Ιουνίου 2019 η δήλωση υποβάλλεται έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα