Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Κορωνοϊός: Εννέα τα κρούσματα - Μόσιαλος: Να κλείσουν τώρα τα σχολεία στην Ελλάδα

Απο το Υπ. Υγείας και τον ΕΟΔΥ ανακοινώθηκε το ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας.

 

Όπως σημειώνται, "πρόκειται για Έλληνα, ταξιδιώτη από το Ισραήλ και την Αίγυπτο, ο οποίος νοσηλεύεται σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Πάτρας", ήτοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, στο Ρίο.

Όπως αναφέρεται απο τον ΕΟΔΥ, "πραγματοποιείται εκτεταμένη ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς". Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 66χρονο, η κατάσταση του οποίου κρίνεται ως σοβαρή, δεδομένου ότι φέρεται πως νοσηλεύεται διασωληνωμένος. Ο εν λόγω ασθενής φέρεται ως συνταξιούχος εκπαιδευτικός, ο οποίος νοσηλεύεται από το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας, με αρχική διάγνωση για "λοίμωξη του αναπνευστικού". Βάσει αυτής εισήχθη σε Παθολογική Κλινική, καθώς η λοίμωξη δεν είχε συσχετισθεί με το ταξιδιωτικό του ιστορικό. 

 

Με μια ανάρτηση ο καθηγητής του London School of Economics, Ηλίας Μόσιαλος, σχολίασε την απόφαση που ελήφθη στην Ιταλία με το κλείσιμο σχολείων και πανεπιστημίων λόγω κορονοϊού.

 

"Αν είναι να πάρουμε αντίστοιχα μέτρα πρέπει να το κάνουμε άμεσα πριν υπάρχει μεγάλη διάδοση του νέου ιού", αναφέρει αρχικά ο κ. Μόσιαλος, με αφορμή την είδηση για τα δραστικά μέτρα στην Ιταλία.

 

"Θεωρώ ότι αν είναι να πάρουμε αντίστοιχα μέτρα πρέπει να το κάνουμε άμεσα πριν υπάρχει μεγάλη διάδοση του νέου ιού. Αν υπάρξουν κρούσματα σε σχολεία και πανεπιστήμια τα μέτρα που θα ακολουθήσουν θα είναι λιγότερο αποτελεσματικά. Η διδασκαλία στα σχολεία μπορεί να αναπληρωθεί με e-learning και να αξιοποιηθεί και η δημόσια τηλεόραση με προγράμματα διδασκαλίας τις πρωινές ώρες", αναφερει σε ανάρτησή του ο Ηλίας Μόσιαλος.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα