Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Κορωνοϊός: ο πρώτος νεκρός στη χώρα - Στα 99 τα κρούσματα

Η χώρα μας μετράει πλέον τον πρώτο νεκρό από το νέο κορονοϊό SARS-CoV-2.


Πρόκειται για 66χρονο Έλληνα πολίτη, με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εισήχθη στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του ΠΓΝ Πατρών στις 2 Μαρτίου 2020 και διασωληνώθηκε στις 6 Μαρτίου 2020.

Το πρωί της 10ης Μαρτίου, ο ασθενής παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε, πάρα τις γενόμενες θεραπευτικές παρεμβάσεις, στις 12 Μαρτίου 2020 στις 03:15.

Την Τετάρτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι η χώρα μας μετράει 99 κρούσματα, με δυο από τους ασθενείς να νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

Την ετοιμότητα της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, την έγκαιρη λήψη μέτρων για την αποτροπή εξάπλωσης του ιού και την απόφαση για έμπρακτη στήριξη σε πληττόμενες επιχειρήσεις και υπαλλήλους τόνισε ο Πρωθυπουργός στο διάγγελμα του το βράδυ της Τετάρτης για τον κορωνοϊό, όπου υπογράμμισε ότι "τα δύσκολα είναι μπροστά μας".

Την ίδια στιγμή, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε πανδημία τον κορωνοϊό. Σε συνέντευξη Τύπου και σε δραματικούς τόνους ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Αντάνομ δήλωσε «είμαστε έντονα ανήσυχοι από τα ανησυχητικά επίπεδα εξάπλωσης και έντασης και από τα ανησυχητικά επίπεδα αδράνειας. Ως εκ τούτου προχωρήσαμε στην εκτίμηση ότι ο Covid-19 μπορεί να χαρακτηριστεί πανδημία».

 

Σε “καραντίνα” εκατοντάδες επιβάτες του Blue Star Μύκονος

 

Περισσότεροι από 300 επιβάτες και μέλη του πληρώματος του Blue Star Μύκονος, βρίσκονται αυτή τη στιγμή μέσα στο πλοίο που είναι δεμένο στο λιμάνι της Λήμνου και περιμένουν τα αρμόδια όργανα προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, μετά το κρούσμα κορωνοϊού που βεβαιώθηκε για μέλος του πληρώματος.

Το βράδυ της Τετάρτης κι ενώ το πλοίο βρισκόταν στο λιμάνι της Καβάλας, ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε με ύποπτα συμπτώματα στο Νοσοκομείο της Καβάλας, όπου υπεβλήθη σε τεστ για κορωνοϊό.

Το πλοίο όμως αναχώρησε και έφτασε στη Λήμνο πραγματοποιώντας το δρομολόγιο του κανονικά. Μέχρι όμως να φτάσει εκεί, έγινε γνωστό ότι θα πρέπει να περάσουν λίγες ώρες μέχρι να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα.

Συνέπεια αυτού είναι τόσο οι επιβάτες, όσο και τα μέλη του πληρώματος, περισσότεροι από 300, να υποχρεωθούν να παραμείνουν μέσα στο πλοίο μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, καθώς υπήρξε πληροφορία ότι το δείγμα ήταν θετικό, χωρίς όμως αυτό να έχει επιβεβαιωθεί επισήμως.

Επιβάτης του πλοίου, μιλώντας στο «Καλημέρα Ελλάδα», κατήγγειλε ότι όταν το πλοίο έφτασε στο λιμάνι της Λήμνου και καθώς δεν είχαν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα των εξετάσεων για τον ναυτικό, η επιβίβαση και η αποβίβαση των ταξιδιωτών έγινε κανονικά.

Να σημειωθεί ότι στη Λήμνο αποβιβάστηκαν 19 επιβάτες, οι οποίοι ενημερώθηκαν ότι θα πρέπει να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους μέχρι να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα της εξέτασης του μέλους του πληρώματος.

ant1news.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα