Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020

Ε Ελλάδα

Α. Τζιτζικώστας: Με ασφάλεια θα ξαναβρούμε τη ζωή μας

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Σε λιγότερα από 190 ανέρχονται τα κρούσματα του νέου κορονοϊού στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας των δύο εκατομμυρίων κατοίκων, επισημαίνει ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας σε μήνυμά του εν όψει της άρσης των περιοριστικών μέτρων που αρχίζει αύριο.

 

Σε βίντεο - απολογισμό των δράσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, ο κ. Τζιτζικώστας επισημαίνει ότι "η παγκόσμια υγειονομική κρίση δεν βρήκε απροετοίμαστη την ΠΚΜ, η οποία κλήθηκε πρώτη να αντιμετωπίσει τον ιό έχοντας το πρώτο κρούσμα στη χώρα".

 

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρεται στις δράσεις που υλοποιήθηκαν, όπως η δωρεάν εφαρμογή τηλεϊατρικής, η παροχή γευμάτων και τροφίμων σε 17.000 πολίτες που έχουν ανάγκη και ειδών προστασίας ατομικής προστασίας σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, η στήριξη των ανθρώπων της πρώτης γραμμής με 35 τόνους υγειονομικού υλικού και ειδών ατομικής προστασίας, η δημιουργία 24 νέων Κλινών Εντατικής Θεραπείας και ο εξοπλισμός με 40 εκατομμύρια ευρώ νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας της ΠΜΚ.

 

Επιπλέον υπογραμμίζει ότι είναι διαρκής η συνεργασία με τους φορείς, τους Δήμους, τα Επιμελητήρια, τον επιχειρηματικό κόσμο "για τη δημιουργία ενός δρόμου προστασίας και ασφάλειας για την επόμενη ημέρα".

"Αύριο, όλοι μαζί ως κοινωνία, κάνουμε ένα μεγάλο βήμα στη νέα πραγματικότητα. Η ώρα να ξαναβρεθούμε ήρθε. Θα το κάνουμε με ασφάλεια, με προστασία, με τήρηση των απαραίτητων μέτρων. Και όπως ήρθε αυτή η στιγμή να ξαναβρεθούμε, έτσι θα έρθει και η ώρα που θα ξαναβρούμε τη ζωή μας, χωρίς να αφήσουμε κανέναν μόνο του, κανέναν πίσω. Αυτό, άλλωστε, σημαίνει Αλληλεγγύη: Να νοιάζομαι για τον άνθρωπο δίπλα μου και να προχωράμε όλοι μαζί για μια καλύτερη ζωή. Μαζί, σίγουρα θα τα καταφέρουμε" τονίζει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

 

  

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα