Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Διευκρινήσεις από το υπουργείο Τουρισμού ζητεί η ΠΟ Ξενοδόχων

 Διευκρινήσεις από το υπουργείο Τουρισμού ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων αναφορικά με το θέμα των γιατρών, των συνεδριακών εκδηλώσεων και τη λειτουργία εσωτερικών κολυμβητικών δεξαμενών. Όπως αναφέρει σε επιστολή της η ΠΟΞ, "τα μέλη μας είτε δεν μπορούν να βρουν διαθέσιμο ιατρό ή η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει μεγάλο κόστος".

 

Σημειώνεται ότι "είναι άλλο ζήτημα, λόγω COVID-19, να τηρούν τα μέλη μας κάποια συγκεκριμένα προληπτικά μέτρα, όπως ισχύει και για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις και άλλο να τους επιβάλλουμε βάρη που δεν τους αναλογούν. Δεν είναι έργο του ξενοδόχου και δεν πρέπει να είναι για πλείστους όσους λόγους, ο εντοπισμός, η εξέταση ή η περίθαλψη των ασθενών που πάσχουν από COVID -19. Αυτό είναι έργο των δημόσιων υπηρεσιών υγείας. Από τη στιγμή, λοιπόν, που κρίνετε πως απαιτείται, σε περιπτώσεις ξενοδοχείων ορισμένης δυναμικότητας και άνω, συνεργασία με ιδιώτη ιατρό, η επιλογή του ιατρού ή του παρόχου δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας θα πρέπει να γίνεται από σχετική λίστα που θα έχετε καταρτίσει και η σχετική δαπάνη θα πρέπει να βαρύνει τον προϋπολογισμό του υπουργείου σας και όχι το ξενοδοχείο".



Σε ό,τι αφορά τις συνεδριακές εκδηλώσεις, η ΠΟΞ σημειώνει ότι "θα πρέπει να διευκρινιστεί ρητά πως επιτρέπεται κανονικά η πραγματοποίηση συνεδριακών εκδηλώσεων εντός αιθουσών ξενοδοχείων. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πώς είναι δυνατόν να επιτρέπεται η πραγματοποίηση γάμων και λοιπών εκδηλώσεων, να λειτουργούν τα κέντρα διασκέδασης και να μην ορίζεται ρητά πως επιτρέπονται οι συνεδριακές εκδηλώσεις που λόγω αντικειμένου, μορφής και πελατών είναι σαφώς πιο "ελεγχόμενες”".

Τέλος σχετικά με τη λειτουργία εσωτερικών κολυμβητικών δεξαμενών η ΠΟΞ επισημαίνει: "Δεν έχει καμία λογική η απαγόρευση της λειτουργίας των εσωτερικών κολυμβητικών δεξαμενών των ξενοδοχείων, όταν οι αντίστοιχες εσωτερικές κολυμβητικές δεξαμενές άλλων επιχειρήσεων μπορούν να λειτουργούν κανονικά, όταν οι επιχειρήσεις ιαματικών λουτρών ξεκινούν και αυτές τη λειτουργία τους. Όλοι γνωρίζουμε τις προβλέψεις και παρατηρούμε την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων στους άλλους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας – και δεν αναφερόμαστε στα παράνομα καταλύματα και τη βραχυχρόνια μίσθωση γιατί εκεί δεν υπάρχουν κανόνες, ούτε διακρίνουμε πρόθεση να επιβληθούν. Το μόνο σχόλιο που θα περιοριστούμε να κάνουμε είναι πως τα ξενοδοχεία δεν είναι, ούτε και θα γίνουν νοσοκομεία".


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα