Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Κύμα χιονιά έρχεται το Σαββατοκύριακο

Κύμα χιονιά θα πλήξει τις επόμενες ημέρες τη χώρα, με τις πολικές θερμοκρασίες και τις χιονοπτώσεις να συνθέτουν το σκηνικό του καιρού.

Το Σαββατοκύριακο θα «χτυπήσει» το πρώτο κύμα κακοκαιρίας, με θερμοκρασίες υπό του μηδενός σε πολλές περιοχές της χώρας και με παγετό στα βόρεια.

Όμως από την ερχόμενη εβδομάδα και σύμφωνα με τα μέχρι τώρα μετεωρολογικά μοντέλα η Ελλάδα μπαίνει στην... κατάψυξη, καθώς έρχονται χιόνια ακόμα και στις παραθαλάσσιες περιοχές.

Μάλιστα, ο παγωμένος καιρός φαίνεται ότι θα διαρκέσει με πολικές θερμοκρασίες και χιόνια.

 

Οπως προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου, αρχικά στα δυτικά, τα νότια, το ανατολικό Αιγαίο και βαθμιαία στα υπόλοιπα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά στο ανατολικό Αιγαίο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και σταδιακά και σε ημιορεινές περιοχές, ενώ από τις βραδινές ώρες τοπικά στα βόρεια και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Το Σάββατο (22/1), στα βόρεια προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι που βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά και νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά αλλά και σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας με χαμηλό υψόμετρο.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, της τάξεως των 5 με 8 βαθμών, κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα.

Αρναούτογλου: Η ψυχρή αέρια μάζα έρχεται αποφασισμένη να μείνει

Στην πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου έγινε αναφορά στην ψυχρή αέρια μάζα που θα έρθει στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες και, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, είναι αποφασισμένη για να μείνει στη χώρα, φέρνοντας μάλιστα και πολλά χιόνια.

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ επισήμανε ότι το κρύο έρχεται από την Παρασκευή και μάλιστα με μεγάλη ένταση. Ο παγωμένος βοριάς θα κάνει αρχικά την εμφάνισή του στη βόρεια Ελλάδα, με τη θερμοκρασία να πέφτει κάθετα. Όμως, το φαινόμενο δεν θα περιοριστεί εκεί.

Το Σάββατο (22/1) θα πέσει χιόνι και σε παραθαλάσσιες περιοχές της κεντρικής Ελλάδας, ενώ η λευκή «επίσκεψη» προβλέπεται από τα νότια τμήματα της Μακεδονίας έως και τα βόρεια της Πελοποννήσου.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα