Σάββατο, 07 Φεβρουαρίου 2026

Ε Επικαιρότητα

Να ιδρυθεί επαγγελματική σχολή ΟΑΕΔ στη Χαλκιδική ζητεί ο Απ. Πάνας

Με κοινοβουλευτική Ερώτηση προς τους υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, καθώς και Οικονομικών ο βουλευτής Χαλκιδικής και υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης και Επενδύσεων του Κινήματος Αλλαγής, Απόστολος Πάνας ζητεί την ίδρυση Επαγγελματικής Σχολής Ο.Α.Ε.Δ. στη Χαλκιδική.


Στην Ερώτησή του ο κ. Πάνας αναφέρει, πως ενώ λειτουργούν ήδη 50 ΕΠΑ.Σ. Ο.Α.Ε.Δ. σε όλη τη χώρα, δεν υπάρχει ανάλογη Σχολή στη Χαλκιδική, τη στιγμή που η συνεισφορά της στο ΑΕΠ της χώρας είναι πάρα πολύ μεγάλη, κυρίως μέσω του τουρισμού, αλλά και του πρωτογενούς της τομέα.

Ο Βουλευτής τονίζει μάλιστα, πως η ίδρυση Επαγγελματικής Σχολής (ΕΠΑ.Σ.) του Ο.Α.Ε.Δ. είναι απαραίτητη περισσότερο από κάθε άλλη φορά, καθώς η Χαλκιδική έχει πληγεί επανειλημμένα και λόγω πανδημίας, αλλά και φυσικών καταστροφών. Μάλιστα, προτείνει, να δοθεί έμφαση σε ειδικότητες που ανταποκρίνονται στο οικονομικό και αναπτυξιακό μοντέλο της, κυρίως τουριστικών ειδικοτήτων αλλά και ειδικοτήτων που θα στελεχώσουν τις πολυάριθμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις της.

Ο κ. Πάνας δήλωσε: «Η Χαλκιδική χρειάζεται πολύπλευρη στήριξη για αυτό και προχώρησα στη συγκεκριμένη κοινοβουλευτική παρέμβαση, ζητώντας από τους αρμόδιους Υπουργούς την ίδρυση ΕΠΑ.Σ. Ο.Α.Ε.Δ. στη Χαλκιδική, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα να ανοίξουν παράλληλα με την εκπαίδευση και νέες θέσεις εργασίας σε νέες και νέους , ενώ θα υποστηρίξει και με ειδικευμένο προσωπικό την οικονομία της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής».

📖 Την παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Ν. Καρεμφύλλη «Ιστορίες στο τέλος του χρόνου» διοργανώνουν η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ν. Μουδανιών, ο Δήμος Νέας Προποντίδας και οι Εκδόσεις Kbooks την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου στις 18:30, στο Φουαγιέ Δημοτικού Θεάτρου Ν. Μουδανιών. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας – ποιητής Ιωάννης Βογιατζής, η φιλόλογος Βασιλεία Ζωγραφάκη και η εικαστικός Μαρία Τσιτσάνη.

🎭 Την κωμωδία των Ρέππα – Παπαθανασίου "Δυόμισι φόνοι και ένα bulldog", σε διασκευή και σκηνοθεσία του Ορέστη Τεάζη, ανεβαζει η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου ΑΠΑΜΕΙΑ στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Μουδανιών. Η πρεμιέρα του έργου θα γίνει το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου στις 21.00 και οι επόμενες παραστάσεις έχουν προγραμματιστεί για τις 8, 9, 11, 14, 15 και 16 Φεβρουαρίου την ίδια ώρα στον ίδιο χώρο.

 


booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα