Πέμπτη, 02 Απριλίου 2026

Ε Επικαιρότητα

Νέοι εθελοντές από ευρωπαϊκές χώρες στο Δήμο Ν. Προποντίδας

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος European Solidarity Corps , θα επισκεφθούν τα Ν. Μουδανιά 40 εθελοντές, ηλικίας 18 έως 30 ετών από Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβακία από τις 6 Ιουνίου έως τις 6 Ιουλίου.

Οι εθελοντές μέσα από διάφορες οικολογικές δράσεις και άλλες δράσεις παρεμβάσεις και εξωραϊσμού της πόλης, θα προσφέρουν ωφέλιμα το χρόνο τους, γνωρίζοντας παράλληλα την ελληνική φιλοξενία και τον ελληνικό πολιτισμό.

Συγκεκριμένα οι εθελοντές:
- Θα ασχοληθούν με καθαρισμούς παραλιών και περιπατητικών μονοπατιών,
- Θα πραγματοποιήσουν ενημερωτική δράση σε λουόμενους για να μην πετάνε τα αποτσίγαρα στην παραλία, μοιράζοντας χάρτινα τασάκια άμμου
- Θα βάψουν το κτίριο της Διοίκησης της Μαρίνας που έχει βανδαλιστεί με γκράφιτι
- Θα βοηθήσουν στη διοργάνωση της Γιορτής Νέων Καλλιτεχνών που θα πραγματοποιηθεί 24-25 Ιουνίου στην Κεντρική Πλατεία Νέων Μουδανιών.

Παράλληλα θα πραγματοποιήσουν και άλλες μικρότερες δημιουργικές παρεμβάσεις, που θα κάνουν την περιοχή ακόμη καλύτερη, πιο καθαρή, πιο χρωματιστή, πιο χαρούμενη!

Οι δράσεις διοργανώνονται από την ΑΜΚΕ You in Europe, με την υποστήριξη του Δήμου Νέας Προποντίδας.

🕯️ Η Βυζαντινή Δημοτική Χορωδία Νέας Προποντίδας παρουσιάζει το οδοιπορικό «Τῶν παθῶν τοῦ Κυρίου» την Πέμπτη 2 Απριλίου στις 19:00 στην Αίθουσα ΓΕΛ Ν. Καλλικράτειας και το Σάββατο 4 Απριλίου στις 20:00 στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Ν. Μουδανιών.
Συμμετέχουν η Δημοτική Βυζαντινή Χορωδία Ν. Προποντίδας, η Χορωδία του Π.Σ. «Παναγία Κορυφινή» και η Χορωδία του Π.Σ. «Φλέγρα» Ν. Ποτίδαιας.
Ερμηνεία κειμένων: Κατερίνα Λιναρδή,
Σολίστ: Παναγιώτα Βεργίδου,
Μουσική Επιμέλεια: Ιωάννης Τζιάστας,
Καλλιτεχνική Διεύθυνση - Διδασκαλία: Ραφαήλ Ασδρές.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα