Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

1o Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δήμου Ν. Προποντίδας - 1st SYMPOSIUM FESTIVAL

Ο Δήμος Ν. Προποντίδας, η Κοινωφελής Επιχείρηση και ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού ενώνουν τις δυνάμεις τους στο 1ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ/1st SYMPOSIUM FESTIVAL, που θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 10 Ιουλίου 2022 στον Δήμο μας.


Διοργανώνεται ένα γεμάτο τετραήμερο εκδηλώσεων που θα κυριαρχούν τα τοπικά προϊόντα, οι τοπικές γεύσεις, η μουσική και ο χορός. Τιμώμενη χώρα θα είναι η Σουηδία, καθώς Σουηδοί δημοσιογράφοι θα έρθουν, για να ζήσουν την εμπειρία, να δουν τις ομορφιές του τόπου μας και να μεταφέρουν τη γνώση τους στη χώρα τους. Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους θα ξεναγηθούν σε τοπικές επιχειρήσεις με στόχο να γνωρίζουν τα τοπικά μας προϊόντα, όπως: ελιά, λάδι, τυρί, μέλι, βερίκοκα, αμπελόφυλλα, κρασί κ.ά. Επίσης, θα παραστούν επιχειρηματίες της Σουηδίας, καθώς και στελέχη του ΕΟΤ για να στηρίξουν την προσπάθεια.


Παρουσιάστρια στην έναρξη θα είναι η γνωστή σε όλους Αλεξάνδρα Πασχαλίδου, ενώ θα μαγειρέψει μπροστά στο κοινό ο καταξιωμένος σεφ Αλέξανδρος Φουντής. Κάθε βραδιά επιφυλάσσει ξεχωριστά μουσικά σχήματα. Στην έναρξη 7/7/2022 το μουσικό σχήμα Quartet Fortissimo στο αμφιθέατρο Ν. Μουδανιών, 8/7 στο άλσος της Αγίας Παρασκευής στη Ν. Τρίγλια το συγκρότημα Μπρατίμια, 9/7 στη Ν. Καλλικράτεια η γνωστή Ρίτα Αντωνοπούλου μαζί με τον Μανώλη Ανδρουλιδάκη και στις 10/7 «Γιορτή της Σαρδέλας» του πολιτιστικού συλλόγου Ν. Μουδανιών «Ο ΦΑΡΟΣ» στα Ν. Μουδανιά.


Σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ οι πολιτιστικοί σύλλογοι του τόπου μας, η βοήθεια των οποίων είναι πολύτιμη, παρουσιάζουν εδέσματα και τοπικές συνταγές . Ενεργά θα συμμετάσχουν επιχειρηματίες, παραγωγοί, σύλλογοι, φορείς και εθελοντές που θα προσφέρουν στον κοινό σκοπό: να σχηματίσουν δηλαδή όλοι οι προσκεκλημένοι μία συνολική εικόνα του δήμου μας, όπως προϊόντα, παραλίες, τοπικές γεύσεις κτλ., και να προωθήσουν τον τόπο μας σε νέες αγορές και νέο κοινό, όπως τα Σουηδικό.
Ελάτε να ζήσουμε την εμπειρία, ελάτε να μετατρέψουμε την εμπειρία σε γνώση, ελάτε να στηρίξουμε τους τοπικούς παραγωγούς και επιχειρηματίες, ελάτε να προωθήσουμε το τουριστικό μας προϊόν. Για πρώτη φορά οργανώνεται μία μεγάλη γιορτή με εμπλοκή του συνόλου της τοπικής κοινωνίας και με έναν κοινό σκοπό, την οποία αξίζει να στηρίξουμε!


*Η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα ακολουθήσουν αναλυτικά δελτία τύπου για το πρόγραμμα της κάθε ημέρας.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα