Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2026

Ε Επικαιρότητα

Κ. Μάλαμα: Απαράδεκτη υγειονομική ερήμωση της Σάρτης

Κοινοβουλευτική αναφορά προς τον υπουργό Υγείας κατέθεσε η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα σε σχέση με το πολύ σοβαρό πρόβλημα υγειονομικής υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει η Σάρτη.

Η αναφορά κατατίθεται σε συνέχεια ανοικτής επιστολής 509 κατοίκων της κοινότητας.

Όπως επισημαίνεται στην αναφορά, από την ένταξη της πανδημίας και μέχρι σήμερα έχει μείνει κενή η θέση του ιατρού υπαίθρου στο ιατρείο της Σάρτης, ενώ δεν υπάρχει ούτε κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ για να μεταφέρει ιατρικά περιστατικά στο πλησιέστερο Κέντρο Υγείας.

Στην επιστολή τους οι κάτοικοι ζητούν από την αρμόδια 4η Υγειονομική Περιφέρεια την άμεση μέριμνα για στελέχωση του ιατρείου με ιατρό υπαίθρου, αλλά και μόνιμη παρουσία του ΕΚΑΒ σε μία περιοχή, η οποία τον χειμώνα είναι δυσπρόσιτη και το καλοκαίρι φιλοξενεί χιλιάδες τουρίστες, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις υγειονομικές της ανάγκες.

Στο πλαίσιο αυτό η Κυριακή Μάλαμα καλεί τον Υπουργό Υγείας να εξετάσει το πρόβλημα και να μεριμνήσει για την στήριξη των υγειονομικών αναγκών της κοινωνίας της Σάρτης.


💃 Η μεγάλη Συναυλία από το Κέντρο Τέχνης "Σύνθεση" σε συνδιοργάνωση με τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Φάρος" των Νέων Μουδανιών, πραγματοποιείται την Τετάρτη 1 Ιουλίου, στις 9 το ρβάδυ, στο αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών για "να δώσει ένα χέρι βοηθείας στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο".
Μια βραδιά γεμάτη Μουσική και Χορό όπου μαθητές του Κέντρου Τέχνης "Σύνθεση" θα παίξουν και θα χορέψουν για τα παιδιά που δίνουν μια άνιση μάχη για τη ζωή.

 

booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα