Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023

Ε Επικαιρότητα

Κασσάνδρα: Φυλάκιση 68χρόνου που προσπάθησε να σκοτώσει με μαχαίρι το γείτονά του

Στη φυλακή ένας άνδρας 68 χρόνων από τη Χαλκιδική επειδή προσπάθησε να σκοτώσει με μαχαίρι τον ηλικίας 43 ετών γείτονά του. Αφορμή, τα λουλούδια που ξερίζωσε το θύμα από την κοινή τους αυλή.

Τον Μάιο του 2015, ο τότε 60χρονος αποπειράθηκε να σκοτώσει με κουζινομάχαιρο τον τότε 35χρονο γείτονά του, στη Χαλκιδική σε περιοχή της Κασσάνδρας. Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε τον σήμερα 68χρονο δράστη σε κάθειρξη 6.5 ετών, καθώς τον έκρινε ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι δράστης και θύμα – και οι δύο με καταγωγή από την Αλβανία – μάλωναν αρκετά συχνά για ασήμαντους λόγους. Ανάμεσα σε άλλα, όπως περιγράφεται στη δικογραφία, ήταν ένα περιστατικό που προηγήθηκε τρεις μήνες νωρίτερα, όταν ο 43χρονος ξερίζωσε τα λουλούδια από την κοινή τους αυλή.

Έπειτα από ένα ακόμη καβγά, ο 68χρονος κυνήγησε και μαχαίρωσε στην παλάμη και στο μπράτσο τον 43χρονο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. «Αυτό είναι το δώρο σου…», φέρεται να είπε ο δράστης στον 43χρονο, καθώς τον μαχαίρωνε, όπως κατέθεσε το θύμα στο δικαστήριο.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε συγγνώμη, τονίζοντας ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο δόλο και πως βρισκόταν σε άμυνα. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε συνολική κάθειρξη 12 ετών, αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος με όρους ενόψει του Εφετείου.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα