Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Θετικός είναι ο απολογισμός της λειτουργίας της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στη Χαλκιδική

- Μέχρι στιγμής έχουν έρθει σε επικοινωνία και επαφή με τους αστυνομικούς των Κ.Α.Μ. πάνω από 7.000 πολίτες και 350 εκπρόσωποι διάφορων Φορέων

 

Θετικός είναι ο απολογισμός της λειτουργίας της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στη Χαλκιδική, που εφαρμόζεται τον τελευταίο χρόνο με προγραμματισμένα δρομολόγια σε όλες τις απομακρυσμένες περιοχές της Χαλκιδικής.

 

Οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες συμβάλλουν στην ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας σε δυσπρόσιτες κυρίως περιοχές, όσο και στην περαιτέρω ανάπτυξη φιλικής και ανθρώπινης προσέγγισης των πολιτών, παράγοντες που συντελούν καθοριστικά στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

 

Από την έναρξη λειτουργίας του θεσμού στην Χαλκιδική, η αστυνομική παρουσία ενισχύθηκε στις απομακρυσμένες περιοχές της Χαλκιδικής βελτιώνοντας σε ικανοποιητικό βαθμό την καθημερινότητα των τοπικών κοινωνιών, μέσω της παροχής επιτόπιων υπηρεσιών και της άμεσης ανταπόκρισης σε ζητήματα γενικής αστυνόμευσης.

Τα αποτελέσματα της δραστηριότητας κινούνται σε θετική κατεύθυνση. Πιο συγκεκριμένα, από την  έναρξη του θεσμού (Ιούνιος 2016) μέχρι και τον Απρίλιο του 2017, ήρθαν σε επικοινωνία και επαφή με τους αστυνομικούς των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων 7.499 άτομα και 351 εκπρόσωποι διάφορων Φορέων, ενώ πραγματοποιήθηκαν αρκετοί προληπτικοί έλεγχοι σε άτομα και οχήματα.

 

Οι παρεχόμενες επιτόπου υπηρεσίες προς τους πολίτες αφορούσαν κυρίως:

• πληροφορίες για έκδοση διαφόρων εγγράφων (π.χ. για την έκδοση ταυτοτήτων, διαβατηρίων, αδειών κατοχής όπλων κ.λπ.),

• επίλυση - διευθέτηση παραπόνων και διαφορών μεταξύ πολιτών,

• παροχή συνδρομής - βοήθειας σε πολίτες,

• υποβολή μηνύσεων από πολίτες,

• βεβαίωση  του γνησίου της υπογραφής.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν ημερίδες για την ενημέρωση των πολιτών για την αποφυγή απατών, για την πρόληψη έκνομων ενεργειών σε βάρος τους, για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και για την αντιμετώπιση δυσμενών - ακραίων καιρικών φαινομένων.

Η Κινητή Αστυνομική Μονάδα θα κινείται σε προγραμματισμένο χρόνο σε διάφορες περιοχές της Χαλκιδικής, ακολουθώντας το παρακάτω προσαρμοσμένο δρομολόγιο στις ιδιαιτερότητες του Νομού έως και τα τέλη Μαΐου του 2017:

 1ο Δρομολόγιο (ημέρα Δευτέρα) Περιοχή Αριστοτέλη ώρες 07.00-15.00:

• Πολύγυρος - Ιερισσός - Νέα Ρόδα - Ουρανούπολη - Νέα Ρόδα - Ιερισσός - Γομάτι  - Βράσταμα - Πολύγυρος.

 2ο Δρομολόγιο (ημέρα Τρίτη) Περιοχή Νέας Καλλικράτειας (κάθε 1η και 3η εβδομάδα) ώρες 07.00-15.00:

• Πολύγυρος - Όλυνθος - Σήμαντρα - Άγιος Παντελεήμων - Νέα Τένεδος - Νέα Τρίγλια - Ελαιοχώρια - Νέα Σύλατα - Άγιος Μάμας - Καλύβες - Πολύγυρος.

 2ο Δρομολόγιο (ημέρα Τρίτη) Περιοχή Νέας Καλλικράτειας (κάθε 2η και 4η εβδομάδα) ώρες 07.00-15.00:

• Πολύγυρος - Λάκκωμα - Νέα Γωνιά - Πετράλωνα - Κρήνη - Νέα Τρίγλια - Όλυνθος - Άγιος Μάμας - Γερακινή - Πολύγυρος.

 3ο Δρομολόγιο (ημέρα Τετάρτη) Περιοχή Κασσανδρείας ώρες 18.00 - 02.00:

• Πολύγυρος - Νέα Ποτίδαια - Νέα Φώκαια - Άφυτος - Καλλιθέα - Σίβηρη - Φούρκα - Καλάνδρα - Αγία Παρασκευή - Πευκοχώρι - Πολύγυρος.

 4ο Δρομολόγιο (ημέρα Παρασκευή) Περιοχή Γαλάτιστας ώρες 14.00 - 22.00:

• Πολύγυρος - Άγιος Πρόδρομος - Σανά - Δουμπιά - Γεροπλάτανος - Παλαιόχωρα - Ριζά - Μαραθούσα - Παλαιόκαστρο - Πολύγυρος.

 5ο Δρομολόγιο (ημέρα Σάββατο) Περιοχή Νέας Σιθωνίας (κάθε 1η και 3η εβδομάδα) ώρες 07.00 – 15.00:

• Πολύγυρος - Πόρτο Κουφό - Τορώνη - Νέος Μαρμαράς - Νικήτη - Ψακούδια - Πολύγυρος.

 5ο Δρομολόγιο (ημέρα Σάββατο) Περιοχή Νέας Σιθωνίας (κάθε 2η και 4η εβδομάδα) ώρες 07.00 – 15.00:

• Πολύγυρος - Συκιά - Καλαμίτσι - Σάρτη - Βουρβουρού - Όρμος Παναγίας - Νικήτη - Πολύγυρος.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο θεσμός των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων εντάσσεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου «Α.Ε.Τ.Ο.Σ.» για την Αστυνόμευση - Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών & Συνόρων και αποτελεί κεντρικό στόχο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την αποτελεσματική αστυνόμευση και παροχή αστυνομικών υπηρεσιών προς τις τοπικές κοινωνίες.

halkidikinews.gr

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα