Κυριακή, 17 Μαϊος 2026

Ε Επικαιρότητα

Η Σάρτη τιμά την Κοίμηση της Θεοτόκου -ΦΩΤΟ-

Η Σάρτη τιμά με λαμπρότητα και ευλάβιεα την Θεοτόκο και προσκυνά την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας "Ελεούσας", που έφεραν οι πρόσφυγες από την Αφισιά της Μ.Ασίας μετά τη μεγάλη καταστροφή και το διωγμό.

Την παραμονή τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός και στη συνέχεια έγινε περιφορά του επιταφίου στους δρόμους του χωριού. Εκεί ήταν ο βουλευτής Χαλκιδικής της ΝΔ, Γιάννης Γιώργος, η αντιδήμαχοι Σιθωνίας, Κατερίνα Γιουβαρλάκη και Βασίλης Ζήσιος, άλλοι επίσημοι και πλήθος κόσμου.

Ανήμερα του Δεκαπενταύσουστου κάτοικοι και επισκέπτες θα κατακλείσουν τον Ιερό Ναό για να παρακολουθήσουν την Θεία Λειοτυργία και να προσκηνύσουν τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας.

 


🎞️ Σύζευξη αρχαίων πολιτισμών, όπως αυτοί της Ελλάδας και της Γεωργίας, αναμένεται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Μαΐου, στις 20:00, στην πλατεία του Πύργου Προσφορίου της Ουρανούπολης Χαλκιδικής, μέσω μιας αφηγηματο-χορευτικής παράστασης, αφιερωμένης στην οινική παραγωγή του Άθωνα και του Καύκασου.

 

booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα