Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2020

Ε Επικαιρότητα

Η Ν. Ποτίδαια υποδέχτηκε τον ήρωά της -VIDEO/ΦΩΤΟ-

Αξιολόγηση Χρήστη: 4 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Γύρισε το παλικάρι της κυρά Λενης...
Γύρισε στην αγκαλιά της μετά από 43 χρόνια!
Ο έφεδρος Ανθυπασπιστής, Γεώργιος Χαμουργιωτάκης γύρισε στην Πατρώα γη για να ταφεί με τιμές ήρωα,  μαζί με τα λείψανα άλλων δεκαέξι στρατιωτών της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), τα ονόματα των οποίων βρίσκονταν στο μακρύ κατάλογο των αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδίας, αποτέλεσμα της τουρκικής εισβολής του 1974.

Βαθιά συγκίνηση σήμερα το πρωί στη Ν. Ποτίδαια, όπου σύσσωμο το χωρίο υποδέχτηκε τα λείψανα του ήρωά του. Μάταια ο πατέρας του τον έψαχνε για πολλά χρόνια ακόμα και στα βάθη της Τουρκίας...

Μετά τη Θ. Λειτουργία, σε μια σεμνή και συγκινητική τελετή,  παρουσία της μητέρας του, της αδερφής του, συγγενών, επίσημων, κατοικών και στρατιωτικού αγήματος τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση. Όλοι μαζί έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο στη μνήμη του ήρωα, Γεωργίου Χαμουργιωτάκη!

 

Ο Γεώργιος Χαμουργιωτάκης του Δημοσθένους από τη Ν. Ποτίδαια γεννήθηκε το 1952. Κατατάχθηκε ως οπλίτης στο 11ο ΣΠ το 1972. Το 1973 μετατάχθηκε στην ΕΛΔΥΚ ως Λοχίας. Εξαφανίσθηκε την 16η Αυγούστου 1974 σε ύψωμα του στρατοπέδου της ΕΛΔΥΚ στη Λευκωσία, μαχόμενος εναντίον των Τούρκων.

Προήχθη μετά θάνατον στο βαθμό του εφέδρου Ανθυπασπιστή. Τα λείψανά του βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο 17 ατόμων. 

Η ελληνική Πολιτεία και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εκπληρώνοντας την υποχρέωσή τους απέναντι στους οικείους του, παρέδωσε σήμερα τα οστά του ήρωα για να ταφούν στην Μητέρα Πατρίδα, εκεί που δίπλα είναι το μνημείο των αγωνιστών του Χαλασμού της Κασσάνδρας το 1821. 


του Θοδωρή Δούκα
halkidikinews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ευτύχησε Αυτό Το Μικρό Χωριό Της Προσφυγιάς, Να Κοιμίζει Στη Γη Του Ήρωες", ΆΡΘΡΟ του εκπαιδευτικού Λ. Μουλαγιαννιού

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα