Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2026

Ε Επικαιρότητα

Συνεχίζουν σε δύο μπλόκα, Μουδανιά και Γαλάτιστα, οι αγρότες της Χαλκιδικής

Αποκλεισμένη από αγρότες της Χαλκιδικής, οι οποίοι συνεχίζουν τις δυναμικές κινητοποιήσεις τους, είναι από τη μία το μεσημέρι η Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών και στα δύο ρεύματα, στο ύψος του κόμβου των Νέων Μουδανιών.

Στον κόμβο έχουν μαζευτεί από νωρίς το πρωί με τα τρακτέρ και τα φορτηγά τους γεωργοί, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι από όλα τα σημεία της Χαλκιδικής.

Οι αγρότες θέλουν να στείλουν ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση και θα παραμείνουν με τα τρακτέρ και τα άλλα αγροτικά μηχανήματα έως τις 08:00 το βράδυ.

Το μεσημέρι οι ελαιοπαραγωγοί στο ύψος της αερογέφυρας της Πορταριάς μοίρασαν ελιές σε διερχόμενους οδηγούς και ζήτησαν συγνώμη για την ταλαιπωρία λόγω της διακοπής της κυκλοφορίας, η οποία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

Μέσα στην εβδομάδα ο αποκλεισμός της εθνικής οδού γινόταν για περίπου δύο ώρες, από τις έξι το απόγευμα περίπου έως τις οκτώ το βράδυ.

Στον αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου στο ύψος της διασταύρωσης της Γαλάτιστας προχώρησαν και οι αγρότες με τρακτέρ.

Το πρόβλημα των αγροτών της Χαλκιδικής είναι η ακαρπία της ελιάς και το υψηλό κόστος του αγροτικού ρεύματος και αγροτικού πετρελαίου.

Υπενθυμίζεται ότι υπό την πίεση των μπλόκων και την απόφαση των αγροτών να κατέβουν με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα, οριστικοποιήθηκε τελικά το ραντεβού του συντονιστικού των μπλόκων απ’ όλη τη χώρα με τον πρωθυπουργό, την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μαξίμου.

📘 Το βιβλίο του Ιωάννη Βογιατζή «Εκθέσεις στον ήλιο» παρουσιάζεται το Σάββατο 24 Ιανουαρίου στις 19.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Τρίγλιας. Την παρουσίαση διοργανώνουν ο Δήμος Νέας Προποντίδας και οι Εκδόσεις "Αρμός".

🎭 Το θεατρικό έργο «Η Πόρνη από πάνω» του Αντώνη Τσιπιανίτη ανεβαίνει στη Νέα Τρίγλια, στο πλαίσιο πολιτιστικής εκδήλωσης που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελαιοχωρίων. Η παράσταση θα παρουσιαστεί σε δύο βραδιές, το Σάββατο 31 Ιανουαρίου και την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Τρίγλιας.

🎭 Η εφηβική θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου "Ο Φάρος" παρουσιάζει το έργο "Η φάρμα των ζώων" του Τζορτζ Όργουελ, σε σκηνοθεσία Μίνας Βλαστού, το Σάββατο 24, την Κυριακή 25 και Δευτέρα 26 Ιανουαρίου στις 20.30, στο Δημοτικό θέατρο Ν. Μουδανιών.

 


booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα