Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020

Ε Επικαιρότητα

Εγκαινιάστηκε το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Αριστοτέλη στο Κέντρο Πολιτισμού Ιερισσού

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Αριστοτέλη εγκαινιάστηκε στην Ιερισσό και πρόκειται για μια δομή με σκοπό να αναλάβει την ενημέρωση των δημοτών σε θέματα προαγωγής υγείας και προσυμπτωματικού ελέγχου.

 

Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αριστοτέλης, Γιώργος Ζουμπάς και η Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Α. «ΦΡΟΝΤΙΔΑ», Κατερίνα Μήτρου παρουσία πλήθους κόσμου.

«Είναι η αρχή μιας προσπάθειας για να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό στους δημότες μας. Το ΚΕΠ Υγείας θα δίνει πληροφόρηση και βοήθεια σε όλους τους δημότες. Η επιτυχία του εξαρτάται από το προσωπικό και από τη θέληση των ανθρώπων να βοηθήσουν», ανέφερε ο κ.Ζουμπάς.

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων & της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, σε μήνυμά του ανέφερε: «Τα ΚΕΠ Υγείας λειτουργούν έμπρακτα και στοχευμένα, ανά νόσημα και αντίστοιχη ηλικιακή ομάδα, στη διατήρηση της καλής υγείας των δημοτών σε επίπεδο πρόληψης, και τούτο γίνεται με βάση τα διεθνή διαγνωστικά πρωτόκολλα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.). Έτσι, η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποδεικνύει τον ενεργό της ρόλο στην προαγωγή της Υγείας».

Μέσα από τη δομή αυτή οι δημότες, με βάση διεθνή διαγνωστικά πρωτόκολλα, θα ενημερώνονται σε σχέση με την ηλικία, το φύλλο, και το οικογενειακό ιστορικό για τις προληπτικές κλινικές και διαγνωστικές εξετάσεις που μπορούν να κάνουν. Μέσα από ένα εξειδικευμένο ιατρικό λογισμικό, ο κάθε δημότης που συμμετέχει στο πρόγραμμα ενημερώνεται από υπαλλήλους του ΚΕΠ Υγείας για τη χρονική στιγμή που θα πρέπει να επαναλάβει την προληπτική εξέταση.

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Αριστοτέλη θα στεγάζεται στο Περιφερειακό Ιατρείο Ιερισσού και θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 08.30-14.30.

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα