Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Αντισεισμικές παρεμβάσεις σε 40 σχολεία τριών δήμων της Χαλκιδικής μέσα στο καλοκαίρι

Αντισεισμικές απαιτούμενες παρεμβάσεις σε 40 σχολεία της Χαλκιδικής θα πραγματοποιήσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ύψους 1,7 εκ. ευρώ. Τα έργα αφορούν στην αποκατάσταση σοβαρών ζημιών που προκλήθηκαν στα σχολεία από σεισμούς περασμένων ετών.

 

Οι πρώτες παρεμβάσεις αντισεισμικής θωράκισης αφορούν σχολεία των δήμων Νέας Προποντίδας, Αριστοτέλη και Πολυγύρου και ξεκίνησαν το 2010 μετά από ελέγχους των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας. 

 

Τα έργα εξελίχθηκαν με αργούς ρυθμούς, καθώς οι παρεμβάσεις είναι πολύ σοβαρές και απαιτούν εκκένωση των σχολείων για μεγάλα χρονικά διαστήματα, κάτι που δεν ήταν δυνατό, οπότε επιλέχθηκε η υλοποίηση εργασιών μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Για την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων εγκρίθηκε φέτος κονδύλι 112.000 ευρώ, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής και Υποδομών και Δικτύων, Γιάννη Γιώργο.

«Ολοκληρώνεται το φετινό καλοκαίρι η αποκατάσταση των 40 σχολικών μονάδων, που συνιστά και το τέλος του μεγάλου προγράμματος αντισεισμικής θωράκισης των σχολείων που είχαν υποστεί μεγάλες ζημιές από σεισμούς στο παρελθόν. Το 2006 είχε σημειωθεί σεισμός 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Αρναία. Ακολούθησαν κι άλλοι μεγάλοι σεισμοί σε Σάρτη και Κασσάνδρα. Εμείς κάναμε τους ελέγχους, καταγράψαμε τις ζημιές και διατέθηκαν 1,7 εκ. ευρώ για να γίνουν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις αποκατάστασης και στα 40 σχολεία» ανέφερε.

 

Όπως είπε ο κ. Γιώργος, οι παρεμβάσεις στον φέροντα οργανισμό των κτηρίων δεν ήταν πολλές, όμως οι αποκαταστάσεις ήταν εξαιρετικά σοβαρές, αφού αφορούσαν από στέγες και συστήματα θέρμανσης, μέχρι ελαιοχρωματισμούς και παρεμβάσεις σε τουαλέτες. Ο ίδιος έφερε το παράδειγμα νηπιαγωγείου στην περιοχή Ολύνθου, όπου τα νερά έτρεχαν από τις στέγες με κίνδυνο να σημειωθεί σοβαρό ατύχημα στους μαθητές. Πολλά από τα σχολεία μάλιστα, στο πλαίσιο του προγράμματος, και με τις παρεμβάσεις που έγιναν ουσιαστικά αναβαθμίστηκαν κι έτσι κάποια θα εγκαινιαστούν κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Πηγή: voria.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα