Σάββατο, 25 Ιουλίου 2026

Ε Επικαιρότητα

Αποκαλυπτήρια Μνημείου στο Λάκκωμα, αφιερωμένου στον Θρακικό Ελληνισμό -ΦΩΤΟ-

Η τελετή αποκαλυπτηρίων Μνημείου, αφιερωμένου στον Θρακικό Ελληνισμό πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το πρωί στο Λάκκωμα.

Νωρίτερα τελέστηκε Θ. Λειτουργία την οποία ιερούργησε ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημος και στη συνέχεια εψάλη επιμνημόσυνη δέηση, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η εκπαιδευτικός Ελένη Μανίκατζη -Σίσκου. Ακολούθως έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου από το δήμαρχο Ν. Προποντίδας και εκπροσώπους φορέων, της Δημοτικής Κοινότητας Λακκώματος και του Συλλόγου Ανατολικοθρακιωτών Λακκώματος "Ο ΑΓΙΟΣ ΜΟΔΕΣΤΟΣ".

Σημειώνεται ότι με απόφαση του 7ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Θρακών, που έλαβε χώρα στο Διδυμότειχο τον Ιούνιο του 2006, καθιερώθηκε η 6η Απριλίου 1914, ημερομηνία κορύφωσης της εξόντωσης του Θρακικού ελληνισμού, ως ημέρα μνήμης των απανταχού Θρακών.

 


🏛️ Έκθεση εικαστικών έργων της Άννης Καλτσίδου με τίτλο «α...» διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους στον Βυζαντινό Πύργο της Γαλάτιστας, στο πλαίσιο του διαλόγου της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας με τα μνημεία. H έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου 2026. Την επιμέλεια έχουν οι αρχαιολόγοι Όλγα Ιασονίδου και Βαγγέλης Μαλαδάκης.

 

booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.