Δευτέρα, 13 Μαϊος 2024

Ε Επικαιρότητα

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις των μεταλλορύχων στο Χόντρο Δέντρο -ΦΩΤΟ-

Το "νέο σύστημα οργάνωσης της εργασίας" που προτείνει η εταιρεία, με τη 12ωρη εργασία και την κατάργηση των αργιών, με τις 182 ώρες επιπλέον εργασίας τον χρόνο, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στους κόλπους των εργαζομένων στην Ελληνικός Χρυσός.

Σήμερα δεκάδες εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους συγκεντρώθηκαν στην επαρχιακή οδό Μ.Παναγίας - Παλαιοχωρίου, στη διασταύρωση του "Χοντρού Δέντρου" για να διαδηλώσουν ότι δεν θα δεχτούν καμιά καταπάτηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Το ρπωί επισκέφθηκε τον τόπο των κινητοποιήσεων ο βουλευτής Χαλκιδικής του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Πάνας, ο οποίος τάχθηκε υπέρ των αιτημάτων των εργαζομένων.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε και ο Μητροπολίτης Ιερισσού κ.κ Θεόκλητος που εξέφρασε για ακόμη μία φορά τη συμπαράστασή του στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.

Ο βουλευτής Χαλκιδικής της ΝΔ, Γιάννης Γιώργος, σε μήνυμά του αναφέρει:

"Γι άλλη μια φορά στην πολύπαθη ΒΑ Χαλκιδική κάποιοι προσπαθούν να πυροδοτήσουν το ήρεμο κλίμα,δημιουργώντας συνθήκες κοινωνικής αναταραχής,εξωθώντας με τις απαιτήσεις και τις απειλές τους,σύμφωνα με τις δηλώσεις των εκπροσώπων των σωματείων των εργαζομένων,στα άκρα την κατάσταση.

Αντί λοιπόν της τήρησης και πλήρους εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας και των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας της επιχείρησης,καθώς και της στήριξης των εργαζομένων και την βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους,προτείνουν υπογραφή σύμβασης η οποία θα προβλέπει 12ωρη εργασία παντού( υπόγεια κ επιφάνεια ),κατάργηση αργιών και εργασία για όλη (365) την διάρκεια του έτους.

Θα πρέπει όμως να γνωρίζουν ότι θα βρουν απέναντί τους όλη την τοπική κοινωνία η οποία ειδικά αυτή την περίοδο έχει ανάγκη από κοινωνική ειρήνη και ηρεμία.Αυτονόητη η στήριξή μας επομένως σε κάθε δίκαιο και νόμιμο αίτημα των εργαζομένων."


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα