Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Σχολείο Γερακινής – Καλυβών από τον υφ. Εθν. Οικονομίας, Στ. Πιτσιόρλα -ΦΩΤΟ-

Εγκαινιάστηκε το νεό Δημοτικό Σχολείο Γερακινής – Καλυβών από τον υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιο Πιτσιόρλα και τον δήμαρχο Πολυγύρου Αστέριο Ζωγράφο.

 

Τον αγιασμό των νέων εγκαταστάσεων τέλεσε ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ.κ.Νικόδημος, ενώ παρέστησαν η Βουλευτής Χαλκιδικής, Σωτηρία Βλάχου, ο Αντιπεριφερειάρχης, Ιωάννης Γιώργος, ο Δήμαρχος Σιθωνίας, Ιωάννης Τζίτζιος, ο Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής, εκπρόσωπος του ΚΕΔΔΥ Χαλκιδικής, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Ευτυχία Παπανικολάου, ο Σχολικός Σύμβουλος της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Νομού Χαλκιδικής, Γεώργιος Μπότσας, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου, Μαρία Σαράντη, οι Αντιδήμαρχοι Πολυγύρου, ο πρόεδρος της ΔΚ Πολυγύρου, Νικήτας Κατσιακιώρης, πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου, εκπρόσωποι των κομμάτων, ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού και της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Γερακινής - Καλυβών, Στέργιος Κάλφας και διευθυντές σχολείων της περιοχής, πρόεδροι και μέλη σχολικών επιτροπών, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές.

"Είναι ένα σχολείο στολίδι, που καταδεικνύει ότι αυτή η δημοτική αρχή έχει την παιδεία πρώτη προτεραιότητα», τόνισε στην ομιλία του ο δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στα έργα πολλών εκατομμυρίων ευρώ, που υλοποιούνται στην περιοχή δίνοντας έμφαση στην κατασκευή του Βιολογικού Σταθμού Καθαρισμού Πολυγύρου – Καλυβών, που θα συμβάλει στην περιβαλλοντική αναβάθμιση σημαντικού μέρους της παραλιακής, τουριστικής ζώνης του Δήμου Πολυγύρου.

Το εξαθέσιο ολοήμερο δημοτικό σχολείο Γερακινής – Καλυβών κατασκευάστηκε στον οικισμό των Καλυβών, σε ιδιωτικό οικόπεδο του Δήμου Πολυγύρου για τους μικρούς μαθητές της Γερακινής και των Καλυβών και καταλαμβάνει συνολική επιφάνεια 1.691,29 τ.μ., με αύλειο χώρο 1084,20 τ.μ. Ο  προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 2.885.457 €.

Ο Υφυπουργός από την πλευρά του έκανε λόγο για μια υποδομή εξαιρετικού επιπέδου στον τομέα της εκπαίδευσης και μίλησε για την καλή συνεργασία του υπουργείου του με το Δήμο Πολυγύρου, παρά τις διαφορετικές κομματικές κατευθύνσεις. Τόνισε τέλος ότι όλοι μαζί οι έλληνες με ενότητα και ομοψυχία μπορούν να πετύχουν πολλά και μάλιστα στη νέα εποχή που ανατέλλει για τη χώρα μας, αφήνοντας πίσω τη βαθιά κρίση.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν με σύντομες ομιλίες τόσο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας, όσο η Διευθύντρια Α΄ θμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής και ο Διευθυντής του Σχολείου.


Το κτίριο καλύπτει όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές για εκπαιδευτικά κέντρα με ανεξάρτητο χώρο φαγητού, κυλικείο, ασανσέρ και δυο κλιμακοστάσια, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αίθουσα φυσικής-χημείας, τρεις αίθουσες εργαστηρίων, βιβλιοθήκη, αναγνωστήριο, γραφείο συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, γραμματεία, αίθουσες διεύθυνσης και διδασκόντων. Επίσης, ο περιβάλλοντας χώρος διαμορφώνεται κατάλληλα με διαδρόμους από πλακόστρωτα, θύλακες πρασίνου και κατάλληλη περίφραξη.


Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους (ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας Θράκης 2007-2013).


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα