Πέμπτη, 02 Απριλίου 2026

Ε Επικαιρότητα

Η Χαλκιδική γιόρτασε τον Πρφήτη Ηλία -ΦΩΤΟ-

Η μνήμη του Προφήτη Ηλία τιμήθηκε με λαμπρότητα στα πολυάριθμα παρεκκλήσια προς τιμήν Του, τα οποία στολίζουν τις βουνοκορφές και τους λόφους της Χαλκιδικής.

Ο Προφήτης Ηλίας είναι ένας από τους αγαπημένους της Ορθοδοξίας και με το όνομά του έχουν συνδεθεί πολλές παραδόσεις.

ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

Στο Διονυσίου τέλεσαν Ιερά Λιτανεία της Εικόνος και Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό μετ' αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κασσανδρείας κ.κ Νικοδήμου στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού.

ΓΟΜΑΤΙ

Οι κάτοικοι του Γοματίου τιμούν κάθε χρόνο τον Προφήτη Ηλία στο εξωκλήσι που βρίσκεται στη δυτική είσοδο του χωριού, μέσα στον κάμπο και πάνω σ´ ένα μικρό τύμβο. Η ἀπόσταση από το χωριό είναι ολιγόλεπτη. Χθες το απόγευμα τελέστηκε Μέγας Ἑσπερινός με μεγάλη συμμετοχή από τό χωριό καί τα πέριξ, το Δεβελίκι, τη Μεγάλη Παναγία καί τα Πυργαδίκια, ενώ ακολούθησαν εκδηλώσεις στην πλατεία του χωριού όπου παραβρέθηκε ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος και ο αντιδήμαρχος Νίκος Αυγερινός. 

Μ.ΠΑΝΑΓΙΑ

ΣΥΚΙΑ

🕯️ Η Βυζαντινή Δημοτική Χορωδία Νέας Προποντίδας παρουσιάζει το οδοιπορικό «Τῶν παθῶν τοῦ Κυρίου» την Πέμπτη 2 Απριλίου στις 19:00 στην Αίθουσα ΓΕΛ Ν. Καλλικράτειας και το Σάββατο 4 Απριλίου στις 20:00 στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Ν. Μουδανιών.
Συμμετέχουν η Δημοτική Βυζαντινή Χορωδία Ν. Προποντίδας, η Χορωδία του Π.Σ. «Παναγία Κορυφινή» και η Χορωδία του Π.Σ. «Φλέγρα» Ν. Ποτίδαιας.
Ερμηνεία κειμένων: Κατερίνα Λιναρδή,
Σολίστ: Παναγιώτα Βεργίδου,
Μουσική Επιμέλεια: Ιωάννης Τζιάστας,
Καλλιτεχνική Διεύθυνση - Διδασκαλία: Ραφαήλ Ασδρές.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα