Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2026

Ε Επικαιρότητα

Η πρωινή Λιτανεία στον Πολύγυρο έφερε την πολυπόθητη βροχή -VIDEO-

Η παρατεταμένη ανομβρία στην περιοχή του Πολυγύρου, όπως και σε όλη τη Χαλκιδική, προξένησε μείωση της στάθμης των νερών των πηγών και των γεωτρήσεων, ενώ εκατοντάδες καλλιέργειες …στενάζουν από την ξηρασία.

Οι εφημέριοι των δύο ενοριών του Πολυγύρου, του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Χαραλάμπους αποφάσισαν και πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί Λιτανεία των Ιερών Λειψάνων και Εικόνων των πολιούχων κατά της παρατεταμένης ανομβρίας.

Με αυτοκίνητα ξεκίνησαν από το εξωκλήσι της Αγίας Τρίαδας, όπου εψάλη αγιασμός, στη συνέχεια μετέβησαν στο εξωκκλήσι της Αγίας Κυριακής, το εξωκκλήσι του Αγίου Προδρόμου και Αγίου Διονυσίου (Γιανισάτικο), στο εξωκλήσι του Αγίου Μηνά (Πατελιδάς), στο εξωκλήσι του Αγίου Νικούλαου (Σελιό) και στο εξωκλήσι του Αγίου Δημητρίου στις Μπάρες, όπου σε κάθε στάση έκαναν δέηση.



Το μεσημέρι τα σύννεφα κατέκλυσαν το Πολύγυρο και την γύρω περιοχή, άρχισε να βρέχει και οι δρόμοι του Πολυγύρου μετατράπηκαν σε ποτάμια από το νερό.

Οι κάτοικοι μιλούν στο halkidikinews.gr για θαυμαστό γεγονός, καθώς όλο το καλοκαίρι η γη είχε στεγνώσει και η ανομβρία άρχισε να δείχνει τα αποτελέσματά της στην καθημερινότητα.

 

🩸❤️ Την καθιερωμένη εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026 ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Λαογραφικός Σύλλογος Νέας Καλλικράτειας. Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Καλλικράτειας από τις 9.00 το πρωί έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι. Θα προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία για ραντεβού στο τηλέφωνο 6940771115 ή στο mail: pol.kalikratias@yahoo.gr

🎄 Στην ανακύκλωση φυσικών χριστουγεννιάτικων δέντρων προχωρά ο Δήμος Ν. Προποντίδας, συμβάλλοντας ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος. Όσοι έχουν φυσικά έλατα μπορούν να τα μεταφέρουν στο αμαξοστάσιο των Νέων Μουδανιών, προκειμένου να ανακυκλωθούν.

 

 


booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα