Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2026

Ε Επικαιρότητα

Εξιχνίαση ληστειών και κλοπών, που έγιναν σε περιοχές των Σερρών, της Χαλκιδικής, της Θεσσαλονίκης και της Δράμας

Η αναλυτική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Σερρών, είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση 2 περιπτώσεων ληστειών και 5 περιπτώσεων κλοπών, που έγιναν από αρχές του έτους σε περιοχές των Σερρών, της Χαλκιδικής, της Θεσσαλονίκης και της Δράμας.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν ένας 39χρονος άνδρας και μία 30χρονη γυναίκα και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της ληστείας, της διακεκριμένης κλοπής και της εγκληματικής οργάνωσης.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι προαναφερόμενοι δρώντας από κοινού, διέπρατταν συστηματικά κλοπές και ληστείες σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, επέβαιναν σε μισθωμένο όχημα και προσέγγιζαν τα θύματα τους, προσποιούμενοι κυρίως τους πλανόδιους πωλητές αγροτικών προϊόντων. Πουλούσαν συνήθως κάστανα, ενώ συγκεκριμένα στη Χαλκιδική πουλούσαν κρεμμύδια - προσεγγίζοντας τα θύματά τους και αιφνιδιαστικά αποσπούσαν τις αλυσίδες που φορούσαν στο λαιμό τους ή δεν έδιναν τα ρέστα στους πελάτες και στη συνέχεια διέφευγαν με το όχημα.

Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί ότι από τις αρχές του έτους έχουν διαπράξει:
• 1 ληστεία στις Σέρρες, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της παθούσας,
• 1 ληστεία σε βάρος 59χρονης σε περιοχή του Δήμου Πολυγύρου Χαλκιδικής, χωρίς να προκληθεί τραυματισμός της γυναίκας,

📖 Την παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Ν. Καρεμφύλλη «Ιστορίες στο τέλος του χρόνου» διοργανώνουν η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ν. Μουδανιών, ο Δήμος Νέας Προποντίδας και οι Εκδόσεις Kbooks την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου στις 18:30, στο Φουαγιέ Δημοτικού Θεάτρου Ν. Μουδανιών. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας – ποιητής Ιωάννης Βογιατζής, η φιλόλογος Βασιλεία Ζωγραφάκη και η εικαστικός Μαρία Τσιτσάνη.

🎭 Την κωμωδία των Ρέππα – Παπαθανασίου "Δυόμισι φόνοι και ένα bulldog", σε διασκευή και σκηνοθεσία του Ορέστη Τεάζη, ανεβαζει η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου ΑΠΑΜΕΙΑ στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Μουδανιών. Η πρεμιέρα του έργου έγινε το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου και οι επόμενες παραστάσεις έχουν προγραμματιστεί για τις 8, 9, 11, 14, 15 και 16 Φεβρουαρίου την ίδια ώρα στον ίδιο χώρο.

 


booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα