Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2026

Ε Επικαιρότητα

Αυτοψία σε κρίσιμα οδικά έργα της Χαλκιδικής από το Υπουργείο Υποδομών

Η Χαλκιδική ετοιμάζεται να αλλάξει πρόσωπο και... ταχύτητα, με φόντο ένα πλέγμα σημαντικών οδικών παρεμβάσεων που "φουλάρουν" τις μηχανές της ανάπτυξης. Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε αυτοψία σε κρίσιμα σημεία του οδικού δικτύου από τον υφυπουργό Υποδομών, Νίκο Ταχιάο, συνοδευόμενο από τον βουλευτή Χαλκιδικής, Γιάννη Γιώργο, τον αντιπεριφερειάρχη Υποδομών ΠΚΜ, Πάρι Μπίλια και την «οικοδέσποινα» της επίσκεψης, την Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, Κατερίνα Ζωγράφου.

Και δεν ήταν μια απλή επίσκεψη... Ήταν προοίμιο εξελίξεων, καθώς παρουσιάστηκαν μελετητικά ώριμες προτάσεις για παρεμβάσεις-κλειδιά που υπόσχονται να αναβαθμίσουν σημαντικά την οδική σύνδεση και ασφάλεια στη Βόρεια Χαλκιδική.

Οι παρεμβάσεις που θα αλλάξουν τον χάρτη:

  • Διαπλάτυνση και βελτίωση του άξονα Απολλωνίας - Μαραθούσας: Ένας δρόμος «καρμανιόλα» είναι μελετητικά έτοιμος να πάρει το δρόμο της ασφάλειας.

  • Παράκαμψη Παλαιοχωρίου και Νεοχωρίου: Οριστικό τέλος στη διαμπερή κυκλοφορία μέσα από κατοικημένες περιοχές.

  • Συνδετήρια οδός Αρναίας: Νέα πνοή στην ενδοχώρα της Χαλκιδικής, με στόχο την καλύτερη πρόσβαση προς τον κεντρικό κορμό.

  • Παράκαμψη Πλανάς: Κυκλοφοριακή ναβάθμιση της περιοχής με κομβική σημασία

Στόχος: Ένταξη σε χρηματοδοτικά εργαλεία

Όπως δήλωσε η κ. Ζωγράφου, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής έχει έτοιμους φακέλους και διεκδικεί με σοβαρές πιθανότητες την ένταξή τους σε χρηματοδοτικά εργαλεία, είτε εθνικά είτε ευρωπαϊκά. Η φράση-κλειδί: "ώριμες μελέτες"γιατί χωρίς αυτές, κανένα έργο δεν μπορεί να περάσει τη γραμμή εκκίνησης.

«Η Χαλκιδική δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Οι υποδομές της είναι το εισιτήριο για το μέλλον. Και αυτό το μέλλον, το χτίζουμε τώρα», δηλώνει στο halkidikinews.gr η Κατερίνα Ζωγράφου, στέλνοντας μήνυμα αποφασιστικότητας.

Το πολιτικό μήνυμα πίσω από την επίσκεψη

Η ισχυρή παρουσία του Υφυπουργού Υποδομών και του συνόλου των τοπικών και περιφερειακών παραγόντων δεν ήταν τυχαία. Αποτελεί σαφές πολιτικό μήνυμα πως η Χαλκιδική ανεβαίνει επίπεδο προτεραιότητας στην ατζέντα του υπουργείου. Μένει να δούμε αν τα λόγια θα γίνουν... ασφαλτοστρωμένα έργα.

📘 Το βιβλίο του Ιωάννη Βογιατζή «Εκθέσεις στον ήλιο» παρουσιάζεται το Σάββατο 24 Ιανουαρίου στις 19.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Τρίγλιας. Την παρουσίαση διοργανώνουν ο Δήμος Νέας Προποντίδας και οι Εκδόσεις "Αρμός".

🎭 Το θεατρικό έργο «Η Πόρνη από πάνω» του Αντώνη Τσιπιανίτη ανεβαίνει στη Νέα Τρίγλια, στο πλαίσιο πολιτιστικής εκδήλωσης που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελαιοχωρίων. Η παράσταση θα παρουσιαστεί σε δύο βραδιές, το Σάββατο 31 Ιανουαρίου και την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Τρίγλιας.

🎭 Η εφηβική θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου "Ο Φάρος" παρουσιάζει το έργο "Η φάρμα των ζώων" του Τζορτζ Όργουελ, σε σκηνοθεσία Μίνας Βλαστού, το Σάββατο 24, την Κυριακή 25 και Δευτέρα 26 Ιανουαρίου στις 20.30, στο Δημοτικό θέατρο Ν. Μουδανιών.

 


booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα