Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2026

Ε Επικαιρότητα

Σημεία του οδικού δικτύου της Χαλκιδικής που χρειάζονται αλυσίδες

Ένα χειμωνιάτικο σκηνικό επικρατεί και σήμερα στη Βόρεια Χαλκιδική, με τη χιονόπτωση και τον παγετό να «ντύνουν» τις ορεινές περιοχές και να δυσκολεύουν τις μετακινήσεις. Οι χαμηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ωρών ευνόησαν τον σχηματισμό πάγου στο οδικό δίκτυο, προκαλώντας προβλήματα κυρίως σε δρόμους με αυξημένο υψόμετρο.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η χαμηλότερη ελάχιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στο Οχυρό Νευροκοπίου με -16.8 °C.

Στο Νεοχώρι Χαλκιδικής το θερμόμετρο έδειξε -12.2°C.

Σε ορισμένα σημεία του οδικού δικτύου, η κυκλοφορία των οχημάτων πραγματοποιείται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, ενώ οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

▪ από το 1ο έως το 10ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Νεοχωρίου-Βαρβάρας,
▪ από το 1ο έως το 10ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Νεοχωρίου-Ολυμπιάδας,
▪ από το 1ο έως το 8ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αρναίας–Στανού,
▪ από το 70ό έως το 85ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη).

Λόγω του επικρατούντος παγετού, σήμερα το πρωί εφαρμόστηκαν προληπτικά μέτρα στη λειτουργία των σχολικών μονάδων του Δήμος Αριστοτέλη. Ειδικότερα, στις Κοινότητες Αρναία, Στανό, Παλαιοχώρι, Νεοχώρι, Βαρβάρα, Μεγάλη Παναγία, Στάγειρα και Στρατονίκη, τα σχολεία όλων των βαθμίδων καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί ξεκίνησαν τη λειτουργία τους μία ώρα αργότερα από το κανονικό ωράριο.

Παράλληλα, προσαρμόστηκαν και τα δρομολόγια των μαθητικών λεωφορείων, τα οποία αναχώρησαν από τα προκαθορισμένα σημεία επιβίβασης επίσης με καθυστέρηση μίας ώρας, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής μετακίνηση των μαθητών μέσα στις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

 

🩸❤️ Την καθιερωμένη εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026 ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Λαογραφικός Σύλλογος Νέας Καλλικράτειας. Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Καλλικράτειας από τις 9.00 το πρωί έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι. Θα προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία για ραντεβού στο τηλέφωνο 6940771115 ή στο mail: pol.kalikratias@yahoo.gr

🎄 Στην ανακύκλωση φυσικών χριστουγεννιάτικων δέντρων προχωρά ο Δήμος Ν. Προποντίδας, συμβάλλοντας ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος. Όσοι έχουν φυσικά έλατα μπορούν να τα μεταφέρουν στο αμαξοστάσιο των Νέων Μουδανιών, προκειμένου να ανακυκλωθούν.

 

 


booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα