Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2026

Ε Επικαιρότητα

Εθελοντικός καθαρισμός στη Λιμνοθάλασσα Αγίου Μάμα την Κυριακή 1/2

Η Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κεντρικής Μακεδονίας σας προσκαλεί στον εθελοντικό καθαρισμό που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου, στην παραλία μπροστά στη Λιμνοθάλασσα Αγίου Μάμα, για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων 2026.

Η εκδήλωση θα είναι μία από τις τέσσερις εκδηλώσεις εθελοντικών καθαρισμών που θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τις ομάδες και περιβαλλοντικές οργανώσεις Save Υοur Hood, Σπίτι του Φύλακα της Αλυκής, Greek Eco Project, Δράση για την Άγρια Ζωή, στις λιμνοθάλασσες Αγίου Μάμα, Επανομής, Αγγελοχωρίου και Καλοχωρίου.

Μέσω της σύμπραξης αυτής έχουμε στόχο να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα συνεργασίας για την προστασία των υγροτόπων μας, οι οποίοι είναι από τα πιο πολύτιμα οικοσυστήματα του πλανήτη, φιλοξενώντας σημαντική βιοποικιλότητα και προσφέροντας σημαντικά οφέλη στις ανθρώπινες κοινωνίες.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί και το σημείο συνάντησης είναι ΕΔΩ.

 

Τον Νίκο Καββαδία, 50 χρόνια μετά τον θάνατό του, τιμούν το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και ο Δήμος Πολυγύρου με τη μουσικοποιητική παράσταση «Τραγουδάμε Καββαδία – 50 χρόνια μετά…».  Η παράσταση θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, στο Ανοιχτό Θέατρο Πολυγύρου, στο πλαίσιο του 18ου Φεστιβάλ Πολυγύρου.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, χωρίς κρατήσεις.

 

booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.