Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος Σ. Φάμελλος στη Γαλάτιστα -ΦΩΤΟ

Στην ανάγκη ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα, ο οποίος έχει τεράστιες δυνατότητες στη χώρα, αναφέρθηκε ο Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, που κήρυξε σήμερα το πρωί την έναρξη των εργασιών ημερίδας στο πλαίσιο της 7ης Γιορτής Κτηνοτροφίας – Γεωργίας Γαλάτιστας.

 

Αφού άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί μια παράταση λίγων ημερών όσον αφορά τους δασικούς χάρτες, σημείωσε ότι μετά την ολοκλήρωση των δασικών χαρτών θα ξεκινήσει η διαδικασία των διαχειριστικών μελετών για τα δάση και η διαδικασία της διαχείρισης σχεδίων βόσκησης ενώ μέσα στο φθινόπωρο θα είναι έτοιμες και οι προκηρύξεις για τα σχέδια βελτίωσης. Τα παραπάνω έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και πολλά χρόνια, όπως εξήγησε, τονίζοντας ότι το στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί στο άμεσο μέλλον είναι η ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής όχι μόνο για να συντηρεί τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτήν αλλά για να δημιουργεί θέσεις εργασίας και να συνδεθεί με τον τουρισμό.

Επίσης τόνισε ότι προστιθέμενη αξία θα δοθεί στην περιοχή της Γαλάτιστας με την ολοκλήρωση της διαχείρισης του νερού, τη σύνδεση της σύστασης του εδάφους με τις καλλιέργειες και άλλα σχετικά εργαλεία, που θα προσδώσουν στα προϊόντα μεγαλύτερη απόδοση και ανταγωνιστικότητα.

 

Ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, καλωσόρισε τον κ. Φάμελλο στη Γαλάτιστα και τόνισε ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η ολοκληρωμένη επιμόρφωση των κατοίκων και ιδιαίτερα των γεωργών και των κτηνοτρόφων γιατί η Χαλκιδική δεν είναι μόνο τουρισμός, είναι και πρωτογενής τομέας με έντονα μάλιστα χαρακτηριστικά.

 

Για τα Προγράμματα της Περιφέρειας Κ.Μ. μίλησε η Αν. Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕΧ, Νικολέτα Κράββα ενώ το θέμα «Οικοτεχνία» ανέπτυξαν οι: Σταματία Καρατάσου, κτηνίατρος, και Ιωάννης Φωτιάδης, γεωπόνος Δ.Α.Ο.Κ. της ΠΕΧ. Ο Γενικός Γραμματέας ΓΕΩΤΕΕ, Μενέλαος Γαρδικιώτης, πραγματοποίησε εισήγηση με θέμα «Ομάδες Παραγωγών».

Οι συμμετέχοντες στην ημερίδα παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τις εισηγήσεις από τον Μηχανολόγο Μηχανικό, Χαράλαμπο Κουκλίδη, και την Ηλεκτρολόγο Μηχανικό, Άννα Φραγκίδου, με θέμα «Η δυνατότατα παραγωγής και αξιοποίησης βιοαερίου σε τοπικό επίπεδο και τα πολλαπλά κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη που προκύπτουν».

 

Παρόντες στην ημερίδα ήταν μεταξύ άλλων η βουλευτής Χαλκιδικής, Σωτηρία Βλάχου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Θεοφάνης Παπάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Ιωάννης Γιώργος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δημήτριος Τζηρίτης και Αικατερίνη Ζωγράφου, ο Υπεύθυνος του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντρική Μακεδονία, Κώστας Γκοντίνος, αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και υπηρεσιών της περιοχής.

 

 

Αύριο Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της 7ης Γιορτής Κτηνοτροφίας - Γεωργίας, από τις 18.00 έως τις 23.30, στο προαύλιο του Λυκείου Γαλάτιστας οι κάτοικοι και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τα τοπικά προϊόντα και την παράδοση της περιοχής στην «Έκθεση τοπικών προϊόντων, γεωργικών και κτηνοτροφικών μηχανημάτων, επιχειρήσεων, φορέων, αγροτικού – λαογραφικού υλικού».

 

Παράλληλα θα διασκεδάσουν με χορούς από τα Χορευτικά Συγκροτήματα Γαλάτιστας. Η βραδιά θα κορυφωθεί με λαϊκή μουσική από τον Λάκη Χατζούδη και την ορχήστρα του.

 

Τέλος την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017 στο Δημοτικό Στάδιο Γαλάτιστας «Νίκος Αβέρης» ο Εμπορικός Σύλλογος Γαλάτιστας και ο Αθλητικός Σύλλογος “ΑΝΘΕΜΟΥΣ” υπό την αιγίδα του Δήμου Πολυγύρου οργανώνουν λαϊκή βραδιά με τους Σταύρο Φωτιάδη και Δημήτρη Χρυσοχοϊδη.

 

Παράλληλα σε αίθουσες του Λυκείου Γαλάτιστας φιλοξενούνται οι εκθέσεις: Αγιογραφίας από το Τμήμα Αγιογραφίας Γαλάτιστας - Σχολές Εκκλησιαστικών Τεχνών Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού Αγ. Όρους & Αρδαμερίου, Ζωγραφικής του Συλλόγου Τεχνών Γαλάτιστας και της Μαίρης Χαλιαμπάλια. Ώρες λειτουργίας: Σάββατο 18.00 – 23.30.

 

Η 7η Γιορτή Κτηνοτροφίας – Γεωργίας Γαλάτιστας οργανώνεται από τον Δήμο Πολυγύρου, τη Δημοτική Κοινότητα Γαλάτιστας και τον Αγροτικό Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Γαλατιστας. Σε αυτή συμμετέχουν η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, ο Αθλητικός Όμιλος Γαλάτιστας, ο Α.Σ. Ανθεμούς Γαλάτιστας, ο Εμπορικός Σύλλογος Γαλάτιστας, το Τμήμα Αγιογραφίας Γαλάτιστας – Σχολές Εκκλησιαστικών Τεχνών Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού Αγ. Όρους και Αρδαμερίου, ο Σύλλογος Τεχνών Γαλάτιστας, τα Χορευτικά Συγκροτήματα Γαλάτιστας, ο Σύλλογος Γυναικών Γαλάτιστας, ο Αθλητικός & Πολιτιστικός Σύλλογος «Αλκή».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα