Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά - Αγιασμός στα σχολεία του Πολυγύρου -ΦΩΤΟ-

Πρώτη μέρα στο σχολείο σήμερα για χιλιάδες μαθητές που στοιχήθηκαν στα προαύλια των σχολείων για τον αγιασμό και τη νέα του πορεία στην εκπαίδευση, για την κατάκτηση νέων εφοδίων και γνώσεων.


Σε όλα τα σχολεία του νομού οι αγιασμοί πραγματοποιήθηκαν ομαλά, ενώ τα σχολικά βιβλία θα μοιραστούν αύριο στους μαθητές.


Στον Πολύγυρο ο Σεβασμιότατος  Μητροπολίτης  Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημος τέλεσε τον αγιασμό  στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, στο 2ο Νηπιαγωγείο και το Ειδικό Σχολείο παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργου, των αντιδημάρχων Πολυγύρου Χρήστου Βορδού και Δημήτρη Ζαγγίλα και της Προϊσταμένης Α’θμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής, Ευτυχίας Παπανικολάου.


Λίγο αργότερα ο  Μητροπολίτης Κασσανδρείας τέλεσε τον αγιασμό στο Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο Πολυγύρου παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, του δημάρχου Πολυγύρου και αντιδημάρχων.

 

 Ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας  ανέφερε μεταξύ άλλων:


«Η σημερινή πανηγυρική εκκίνηση των μαθημάτων σ΄όλα τα εκπαιδευτήρια και τα σχολεία της πατρίδας μας, μου δίνει την ευκαιρία και την ιδιαίτερη ευχαρίστηση να απευθυνθώ σε όλους τους παράγοντες της εκπαιδευτικής κοινότητας, για να εκφράσω προς αυτούς την ανυπόκριτη Πατρική μου αγάπη, την συμπαράστασή μου στην ευθυνοφόρο αποστολή τους και την αναγνώρηση του επιτελούμενου τιτάνιου έργου τους, της εκπαιδεύσεως δηλαδή των Ελληνοπαίδων και όσων μετέχουν της Ελληνικής Παιδείας»

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής για τη νέα Σχολική Χρονιά

Ένα ακόμη ταξίδι στον κόσμο της γνώσης ξεκινάει.
Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θέλω να ευχηθώ από καρδιάς στους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς καλό ξεκίνημα και καλή πρόοδο.
Για να ολοκληρωθεί με επιτυχία αυτή η νέα χρονιά πρέπει ο καθένας από εμάς να διαδραματίσει  με σύνεση και συνέπεια το ρόλο που του αναλογεί.
Οι μαθητές πρέπει να είναι επιμελείς, συνεπείς ,αισιόδοξοι  και   απαλλαγμένοι από ψυχοφθόρα προβλήματα.
Οι εκπαιδευτικοί  αξιοποιώντας τις γνώσεις και την εμπειρία τους να σταθούν δίπλα τους και να τους εμπνεύσουν.
Οι γονείς και οι κηδεμόνες να είναι υποστηρικτές και συμπαραστάτες με αγάπη, δύναμη και υπομονή.
Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, με τα όσα  μέσα διαθέτει, θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα και θα πράξει τα μέγιστα, προκειμένου να υποστηρίξει μαθητές και εκπαιδευτικούς ώστε να ολοκληρώσουν με επιτυχία  το έργο τους.
 Εύχομαι ολόψυχα σε όλους μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

halkidikinews.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα