Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021

Ε Επικαιρότητα

Ψεκασμοί δακοκτονίας στο Ν.Μαρμαρά

Ψεκασμός των ελαιοδέντρων στο πλαίσιο του προγράμματος Δακοκτονίας πρόκειται να ξεκινήσει στη Δημοτική Κοινότητα Νέου Μαρμαρά, με ημερομηνία έναρξης ψεκασμού την 11 Οκτωβρίου 2017 και διάρκεια ψεκασμού 7 ημέρες. Ο ψεκασμός θα γίνει με τη μέθοδο του δολωματικού ψεκασμού και με το φάρμακο BISCAYA (δραστική ουσία THIACLOPRID 24%).


H Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης της ΠΕΧ ζητέι οι ελαιοπαραγωγοί να συνεργάζονται με τους συντελεστές του προγράμματος (προσωπικό δακοκτονίας) καθ΄ όλη τη διάρκεια εφαρμογής του. Επιβάλλεται να επισκέπτονται σε τακτά χρονικά διαστήματα τα ελαιόδεντρά τους προκειμένου να ελέγχουν την καλή εφαρμογή των ψεκασμών και την αποτελεσματικότητά τους και παράλληλα παρακαλούνται να μεταφέρουν έγκαιρα στην υπηρεσία μας οποιοδήποτε πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους. Καλούνται επίσης όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα δένδρα τους προκειμένου να ψεκάσει.

 

Η συγκομιδή της ελιάς μπορεί να γίνει 14 ημέρες μετά την επέμβαση με το συγκεκριμένο εντομοκτόνο. Οι ελαιοπαραγωγοί που δεν επιθυμούν να γίνει ψεκασμός στα κτήματα τους να ενημερώσουν άμεσα τον αρχιεργάτη του ψεκασμού προκειμένου να μην γίνει καμία επέμβαση στα κτήματα τους.
 
Για περισσότερες πληροφορίες:    
Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε Χαλκιδικής 2371351282 / 2377022381 / 2371351267 – Αθ. Κούτος – Κοκόνα Άννα – Στραβαρίδου Στ.

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα