Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ασφαλτοστρώνεται ο δρόμος Γαλάτιστας - Λιβαδίου

Η τελετή έναρξης των εργασιών βελτίωσης και αναβάθμισης του δρόμου Γαλάτιστας – Λιβαδίου, του Δήμου Πολυγύρου θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι από τον Δήμαρχο Πολυγύρου, Αστέριο Ζωγράφο και τον  Δήμαρχο Θέρμης, Θεόδωρο Παπαδόπουλο.

 

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 1.358.000 ευρώ, με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Πολυγύρου.

 

Κύριος στόχος του συγκεκριμένου έργου οδοποιίας είναι η βελτίωση – αναβάθμιση και ασφαλτόστρωση του τμήματος της τοπικής οδού με το χωμάτινο οδόστρωμα, όπου απουσιάζουν τεχνικά έργα απορροής των όμβριων υδάτων και έργα σήμανσης και ασφάλειας.

Η οδός αποτελεί κοινοτική οδό και συνδέει τον οικισμό της Δημοτικής Κοινότητας Γαλάτιστας, με τους οικισμούς των τοπικών κοινοτήτων Λιβάδι του Δήμου Θέρμης και Πετροκέρασα του Δήμου Λαγκαδά και χρησιμοποιείται κυρίως από τον κτηνοτροφικό κόσμο της περιοχής, τους κατοίκους της Δημοτικής Κοινότητας Γαλάτιστας και του Λιβαδίου, αλλά και από τουριστικούς επισκέπτες του ορεινού όγκου «Ομβριανού».

 

Σήμερα λόγω της κακής κατάστασης του υφιστάμενου οδοστρώματος, τα οχήματα διέρχονται κυρίως δια μέσω της επαρχιακής οδού Γαλάτιστας – Βασιλικά και εν συνεχεία των κοινοτικών οδών Βασιλικά – Περιστεράς και Περιστερά – Λιβάδι συνολικού μήκους 35χλμ.

 

Με την ολοκλήρωση των εργασιών βελτίωσης και αναβάθμισης του συγκεκριμένου οδικού δικτύου, θα επιτευχθεί σημαντική μείωση του χρόνου και της απόστασης που χρειάζεται να καλύψει ένα όχημα για να μεταβεί από τον οικισμό της Γαλάτιστας στον οικισμό του Λιβαδίου συνολικού μήκους 12,5χλμ. Επίσης θα εξασφαλιστεί η άμεση και ασφαλής πρόσβαση των κτηνοτρόφων και αγροτών Γαλάτιστας και Λιβαδίου στις εργασίες τους, καθώς κατά μήκος του συγκεκριμένου δρόμου, υπάρχουν πολλές μονάδες αιγοπροβάτων και αγροκτήματα, όπου μεταβαίνουν καθημερινά κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής. Στην εκδήλωση έναρξης των εργασιών βελτίωσης και αναβάθμισης της επαρχιακής οδού, θα παραστούν τέλος και οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Γαλάτιστας και Λιβαδίου κ.κ. Μανώλης Σειράς και Αριστείδης Τσιλιπάκος αντίστοιχα.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα