Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2026

Ε Επικαιρότητα

Ο Πολύγυρος τίμησε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 -ΦΩΤΟ-

Με τη δέουσα λαμπρότητα τιμήθηκε απ΄ άκρου εις άκρον της Χαλκιδικής η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940. Στον Πολύγυρο το πρωί τελέσθηκε Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημος.

 

Μετά το τέλος της δοξολογίας εκφωνήθηκε στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό ο Πανηγυρικός της ημέρας από την κα. Μαρία Καραμπατάκη, Φιλόλογο του ΓΕΛ Πολυγύρου.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των ηρώων και μαθητική παρέλαση.  Την Βουλή εκπροσώπησε η βουλευτής Χαλκιδικής, Κατερίνα Ιγγλέζη.

φωτο του Μάριου Αυγερινού

 

📖 Την παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Ν. Καρεμφύλλη «Ιστορίες στο τέλος του χρόνου» διοργανώνουν η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ν. Μουδανιών, ο Δήμος Νέας Προποντίδας και οι Εκδόσεις Kbooks την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου στις 18:30, στο Φουαγιέ Δημοτικού Θεάτρου Ν. Μουδανιών. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας – ποιητής Ιωάννης Βογιατζής, η φιλόλογος Βασιλεία Ζωγραφάκη και η εικαστικός Μαρία Τσιτσάνη.

🎭 Την κωμωδία των Ρέππα – Παπαθανασίου "Δυόμισι φόνοι και ένα bulldog", σε διασκευή και σκηνοθεσία του Ορέστη Τεάζη, ανεβαζει η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου ΑΠΑΜΕΙΑ στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Μουδανιών. Η πρεμιέρα του έργου έγινε το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου και οι επόμενες παραστάσεις έχουν προγραμματιστεί για τις 8, 9, 11, 14, 15 και 16 Φεβρουαρίου την ίδια ώρα στον ίδιο χώρο.

 


booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα