Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020

Ε Επικαιρότητα

Μεταλλωρύχοι: Θα κάνουμε Χριστούγεννα στην Αθήνα

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Για εσκεμένη κωλυσιεργία όσον αφορά το θέμα της αδειοδότησης του έργου στις Σκουριές κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος των μεταλλωρύχων Κασσάνδρας Χρήστος Ζαφειρούδας μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

«Η κυβέρνηση κωλυσιεργεί επίτηδες και για τους δικούς της λόγους θέλει να καθυστερήσει την επένδυση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαφειρούδας.

Απαντώντας, μάλιστα, στα όσα είπε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο Στέργιος Πιτσιόρλας για το θέμα της διαιτησίας, ο κ. Ζαφειρούδας είπε ότι «στη διαιτησία πάνε για άλλο λόγο και όχι για τις άδειες στις Σκουριές. Η διαιτησία μπορεί να κρατήσει και ένα και δύο χρόνια και δυστυχώς την πληρώνουν οι εργαζόμενοι».


Όπως είπε «αυτή την άδεια την περιμένουμε εδώ και ένα χρόνο. Η εταιρεία έχει κάνει υπομονή» συμπλήρωσε ο πρόεδρος των μεταλλωρύχων.

Υποστήριξε, επίσης, ότι «έχουμε κάνει άπειρες προσπάθειες για συνάντηση με τον Γιώργο Σταθάκη και δεν μας δέχεται με το επιχείρημα ότι όλα έχουν παραπεμφθεί στη διαιτησία».

Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι «θα κάνουμε Χριστούγεννα έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος. Δεν γίνεται άλλο και δεν είναι απειλή αλλά απόγνωση».

Στις Σκουριές απασχολούνται περί τα 560 άτομα είπε ο κ. Ζαφειρούδας καθώς σύμφωνα με πληροφορίες είναι θέμα ημερών η έναρξη των απολύσεων στο εν λόγω έργο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι πρώτοι των οποίων θα καταγγελθούν οι συμβάσεις θα είναι περίπου 460 άτομα που εργάζονται στις υπεργολαβίες και θα ακολουθήσουν άλλα 50 άτομα ώστε να μείνουν τελικά 50 άτομα καθώς το έργο θα μπει σε καθεστώς συντήρησης.

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα